Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

VIDEO | priester wordt op livestream aangevallen door kerel met mes

Er raakten meerdere aanwezigen gewond bij de steekpartij.

Kerk

Sydney is wederom opgeschikt door een steekincident. Afgelopen weekend kwam al het nieuws naar buiten dat een man met een mes winkelend publiek aanviel. Het incident vond plaats in een winkelcentrum in de Australische stad. Er kwamen zes mensen om het leven. Maandag was het wederom raak, dit keer in een kerk.

Livestream

Het Australische 9News meldt dat de steekpartij plaatsvond in de Christ The Good Shepherd Church. Iets na 7 uur in de avond zou de man de priester hebben aangevallen. De dienst werd uitgezonden via een livestream, de aanval was daardoor live te zien op YouTube. Inmiddels gaan de beelden van de steekpartij rond op het internet. De kerk zou voorafgaand aan de dienst hebben aangekondigd dat de dienst live werd uitgezonden.

Naast geestelijke Mar Mari Emmanuel, die gewond raakte bij het incident, zijn er nog drie mannen gewond geraakt bij de steekpartij. Volgens 9News zijn de mannen plus de priester 60, 50, 30 en 20 jaar oud.

Australische media melden dat de hulpdiensten snel ter plaatse waren en vervolgens ook in de buurt van de kerk bleven. Niet alleen verzamelden de verschillende diensten zich bij de kerk, ook veel boze gelovigen kwamen naar de kerk toe.

Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, waaronder de priester. Hoe het precies met Mar Mari Emmanuel gaat, is nog onduidelijk. Op de beelden is te zien hoe de man flink insteekt op de priester. Op de achtergrond zijn schreeuwende mensen te horen en een aantal mannen helpt de geestelijke direct.

Verdachte aangehouden

New South Wales (NSW) Police Force heeft via X laten weten dat de verdachte inmiddels is opgepakt. "De gewonden hebben niet-levensbedreigende verwondingen opgelopen en worden behandeld door het ambulancepersoneel", twittert de NSW Police Force.

9News meldt dat het nog onduidelijk is of de steekpartij van twee dagen eerder in verband staat met het incident in de kerk. Hier wordt ongetwijfeld onderzoek naar gedaan door de politie.

Misdaad
  • 9News, New South Wales Police Force, X
  • Adobe Stock