Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Door justitie gezochte Promes tekent contract bij nieuwe club, maar niet in Rusland

In Nederland heeft Quincy Promes nog wat straffen uit te zitten, maar ondertussen heeft hij doodleuk een nieuw contract getekend. 

Promes

Wie dacht dat de Nederlandse aanvaller zijn voetbalschoenen aan de wilgen kon hangen na veroordelingen voor betrokkenheid bij drugssmokkel (6 jaar cel) en een steekincident (1,5 jaar cel), zit er volledig naast. De voormalig international heeft volgens Russische media namelijk een overeenkomst bereikt met, jawel, United FC Dubai. Dat schrijft de Telegraaf. United FC Dubai komt uit op het tweede niveau in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Arrestatie en uitleveringsverzoek

Niet geheel toevallig is Dubai ook het land dat Quincy Promes op dit moment niet mag verlaten. De 32-jarige voetballer werd begin dit jaar opgepakt door de Dubaiaanse autoriteiten nadat hij daar was doorgereden na een ongeluk. Op dat moment stond Promes nog onder contract bij het Russische Spartak Moskou, dat in Dubai was voor een trainingskamp.

Maar wat een kort bezoekje aan de oliestaat had moeten worden, mondde voor Promes uit in een nachtmerrie. Ten eerste omdat Spartak Moskou besloot zijn contract niet te verlengen. Promes kon immers niet terug naar Rusland. Ten tweede omdat het Nederlandse OM er na de arrestatie als de kippen bij was om een uitleveringsverzoek in te dienen - Promes heeft nog 7,5 jaar cel uit te zitten in ons land.

Of Dubai de aanvaller daadwerkelijk gaat uitleveren is echter nog altijd onduidelijk. Na een periode van gevangenschap is de voetballer bovendien weer op vrije voeten gesteld. Onder voorwaarden, dat wel. Maar Promes is blijkbaar wel zo vrij om in Dubai zijn carrière als profvoetballer voort te zetten.

Mogelijk terug naar Rusland

In het nieuwe contract met United FC Dubai staat naar verluidt wel dat Promes terug kan keren naar Spartak Moskou zodra hij het land mag verlaten. Spartak zou wel wat zien in de terugkeer van de man die meermaals werd uitgeroepen tot voetballer van het jaar in Rusland.

Of het tot een terugkeer naar Spartak Moskou komt, valt te bezien. Voorlopig moet Quincy Promes op Dubaiaanse bodem blijven, in ieder geval tot er meer duidelijkheid is rondom het Nederlandse uitleveringsverzoek.

Nieuws
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Pro Shots