Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Meer slecht nieuws voor Quincy Promes in Dubaiaanse cel: 'Hij is boos'

Er hangen nog steeds flinke celstraffen boven het hoofd van de voetballer, en vanuit zijn cel kreeg hij afgelopen week meer slecht nieuws te horen.

Promes

Hoe ziet de toekomst van Quincy Promes eruit? De Nederlandse voetballer zit inmiddels alweer een paar weken vast in Dubai, waar hij in eerste instantie in beeld kwam bij de politie omdat hij zou zijn doorgereden na een aanrijding. Na tussendoor even op vrije voeten te zijn gekomen, werd Promes nogmaals opgepakt. Nederland heeft om zijn uitlevering gevraagd in verband met twee veroordelingen na betrokkenheid bij drugssmokkel en een steekpartij.

Daarnaast wil Rusland hem ook hebben, wegens vermoedelijke belastingfraude. De rechter in Dubai beslist uiteindelijk of Promes aan een van die twee landen wordt uitgeleverd, of dat hij toch op vrije voeten komt. Niks is uitgesloten.

Geen knaken uit Rusland meer

Promes is natuurlijk Nederlands staatsburger, maar de beste man verdient tegenwoordig zijn knaken roebels in Rusland. Daar staat hij onder contract van Spartak Moskou. Los van al het gedoe qua veroordelingen in Nederland, zijn ze daar ongetwijfeld blij met Quincy. De aanvaller werd meermaals topscorer van de Russische competitie en werd ook meerdere keren voetballer van het jaar. Maar dat betekent niet dat Spartak Moskou geen actie onderneemt na de arrestatie van Quincy Promes.

Oleg Malyshev, de algemeen directeur van de voetbalclub, heeft in de Russische media namelijk gemeld dat de geldstroom naar Promes is afgekapt. De club is volgens hem niet blij dat Promes op dit moment niet meespeelt en traint in Moskou. Daarom zijn de Russen gestopt met het uitbetalen van Promes' salaris. Dit staat volgens Malyshev ook in zijn contractsvoorwaarden.

'Promes is boos'

De algemeen directeur meldt ook dat hij heeft gebeld met Quincy Promes. Laatstgenoemde zou vooral boos zijn 'over wat er met hem gebeurt' op dit moment, doelend op de veroordelingen in Nederland en de arrestatie in Dubai. Verder laat Malyshev niet veel los over zijn gesprek met de vleugelaanvaller.

Wel laat de Spartak Moskou-man meermaals vallen dat hij Promes nog altijd hoog heeft zitten. Hij noemt hem een 'clublegende'. "Hij zal altijd een belangrijke speler blijven", aldus Malyshev.

Zoals gezegd wacht Promes op de beslissing van de Dubaiaanse rechter. Velen verwachten dat de voetballer aan Nederland wordt uitgeleverd omdat de Verenigde Arabische Emiraten sinds kort een uitleveringsverdrag met ons land hebben. Bovendien zijn de verdenkingen rondom belastingfraude in Rusland een stuk minder ernstig. Dat zou wellicht een reden kunnen zijn om hem aan Nederland uit te leveren. Hier heeft hij immers meerdere veroordelingen achter zijn naam staan, waarvoor hij nog zo'n 7,5 jaar aan gevangenisstraf heeft openstaan.

Nieuws
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Proshots