Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De jacht op Taghi’s zakenpartner Dennis G. alias 'Rasta'

In de Dominicaanse Republiek is vorig jaar op 15 april een van de laatst overgebleven compagnons van de tot levenslang veroordeelde Ridouan Taghi aangehouden. Een reconstructie van de jacht op crimineel kopstuk Dennis G., alias ‘Rasta’.

Dennis G.

“Myn zoons ga ik die kk hoer karim en zoon van scar laten slapen in dubai let op.” Dit stuurt de inmiddels tot levenslang veroordeelde Ridouan Taghi in 2015 naar een ‘zakenpartner’. De ontvanger, die door Taghi in andere berichten Rasta wordt genoemd, reageert met: “Laten we even wat doekoe pakken, King. Gisteren zei je nog: we spreken dezelfde taal. Geef je me eens hoop dat we wat gaan terugpakken, ga je weer bloed en faya doen.”

Taghi: “Ja maar deze moeten snel gaan rasta ze hebben veel geld en hebben veel geld op onze hoofd gezet!”

Rasta: “Ok dan moet je inderdaad een oorlogsverklaring gaan afgeven, maar king doekoe en ballen hebben zijn 2 dingen. Jij en tito hebben fucking koeieballen , hun zijn allemaal snuivende maloten. Ze komen er wel achter Denken echt dat geld hun gaat redden. (…) ok dan gewoon fucking war king. open war”

Taghi: “ja precies ga iedereen afmaken die met karim wat doet. Iedereen gewoon!!! Dan maar laten voelen in ze zak en hij kan geen kant op!

Volgens politie en justitie is dit een PGP-gesprek tussen Ridouan Taghi en Dennis G., twee jeugdvrienden uit de omgeving Utrecht. De berichten zijn op 19 september 2015 verstuurd, maar worden pas jaren later onderschept door de politie.

Het interieur van een van de villa’s van Dennis G. in de Dominicaanse Republiek.

Moord op Peter R. de Vries

Het gesprek is in meerdere opzichten interessant voor politie en justitie. In eerste instantie is de politie geïnteresseerd in Taghi’s gesprekspartner. Na de moord op Peter R. de Vries, die optrad als vertrouwenspersoon van kroongetuige in het Marengoproces Nabil B., wordt in stilte door justitie de Aanpak Criminele Machtsstructuren (ACM) in het leven geroepen. In de volle overtuiging dat de criminele organisatie rond Taghi verantwoordelijk is voor de dood van De Vries, wil de overheid keihard terugslaan. De complete organisatie rond Ridouan Taghi moet neergehaald worden. Dat betekent dus dat zowel zijn handlangers als zijn zakenpartners onder een vergrootglas komen te liggen.

Diverse kopstukken worden vervolgens opgespoord en opgepakt. In binnen- en buitenland. Zo wordt ook de jacht geopend op deze Dennis G., die volgens de informatie van de politie in de Dominicaanse Republiek verblijft.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Hoe dat precies is gegaan, is te zien in een nieuw seizoen van de Videolandserie De Jacht op de Mocro-Maffia, met misdaadverslaggever John van den Heuvel in de hoofdrol. Panorama heeft de nieuwe afleveringen al vooraf kunnen zien.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Misdaad
  • DNCD, Videoland e.a.