Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Joost van der Wegen
Joost van der Wegen
Recente artikelen
 1. Chaos in de bajes
  Misdaad |
  Hoe (on)veilig zijn onze gevangenissen?

  Criminelen geven vanuit hun cel opdrachten via hun advocaten aan hun handlangers. Ook worden er telefoons via drones afgeleverd en vinden er moorden plaats in meerpersoonscellen. In de Nederlandse gevangenissen zijn de laatste jaren flink wat zaken pijnlijk misgegaan. Er komt nu zelfs een speciaal team om dit tegen te gaan, naar aanleiding van de eerdere geplande uitbraak van Ridouan Taghi uit de EBI in Vught. Zijn onze gevangenissen dan zó onveilig?

 2. Boshuis
  Premium Misdaad |
  Kidnap-criminelen: steeds vaker zijn ontvoeringen dwangmiddel voor de onderwereld

  Criminelen proberen steeds vaker hun belangen te verdedigen en hun doelen te bereiken door mensen te ontvoeren, te gijzelen en daarna zelfs te mishandelen. Van een valstrik met nep-politieagenten tot het lokken van een minderjarige: het gebeurt steeds brutaler én op klaarlichte dag. Een 15-jarig slachtoffer: “Ja, natuurlijk was ik bang.”

 3. Bigidagoe
  Misdaad |
  Danzel Silos zocht een miljoen, maar vond de dood

  Kogels maakten een einde aan het leven van de Amsterdamse gangster-rapper Danzel Silos, beter bekend als Bigidagoe. Dat kwam niet helemaal onverwacht, want hij overleefde eerder in 2020 al een aanslag. De vier jaar cel die justitie pas tegen hem eiste voor betrokkenheid bij een gewelddadige gijzeling, zal hij niet meer krijgen. Wie was Danzel Silos?

 4. Foute vaders
  Misdaad |
  Holleeder, Bruinsma & Mocro Maffia: door pa in de wieg gelegd voor crimineel

  De een werd geregeld mishandeld door zijn vader, de ander tot op het bot vernederd en een derde had een pa die tot een zware celstraf was veroordeeld. Opvallend veel criminelen hadden een verwekker die afwezig was, of die ze in hun jeugd verwaarloosde, of zelfs in elkaar sloeg. Als pa je op het verkeerde pad brengt.

 5. Romp in het IJ
  Misdaad |
  Waarom moest de Russische kunsthandelaar Aleksandr Levin dood?

  Volgende week is het elf jaar geleden dat er in het water van het Amsterdamse IJ een bizarre vondst wordt gedaan: een ingepakte romp. Pas tien jaar later wordt bekend wie dat was: een Russische kunsthandelaar die eerder in Nederland was veroordeeld voor de smokkel van kunst. Maar waarom moest hij dood? En wie zit er achter deze geheimzinnige moord?

 6. Omgekocht door de cokemaffia - hoe Rotterdam een smokkelparadijs werd
  Misdaad |
  Omgekocht door de cokemaffia: hoe Rotterdam een smokkelparadijs werd

  Uit de editie van woensdag 22 juni 2022: Een vader en een zoon zijn veroordeeld voor hun rol in een aantal grote coke-importen in de Rotterdamse haven. Ze maakten deel uit van een criminele groep die geweldloos werkte, maar wel precies wist hoe de logistiek in de haven in elkaar stak, omdat ze er voor een deel zelf in dienst waren. De corruptie daar is een ware plaag: “Iedereen weet dat ze scheef zijn. Zij bepalen wie waar werkt. Ze hebben overal mannetjes voor. Die mannetjes kunnen ook van alles: toegangspasjes uitlenen, slagbomen openen.”

 7. Wie is de Aziatische el Chapo?
  Misdaad |
  Wie is drugsbaas Tse Chi Lop alias 'de Aziatische El Chapo'?

  De Chinese drugsbaas Tse Chi Lop werd in 2021 op Schiphol gearresteerd en op verzoek van de Australische politie uitgeleverd aan de aussies. Jarenlang was Tse Chi Lop de ‘most wanted man’ op deze aardkloot. Maar wie is deze ‘El Chapo’ van Azië, die inmiddels zijn eigen documentaire heeft getiteld 'The World’s Biggest Drug Lord'?

 8. Cocaïne
  Misdaad |
  Waarom keiharde misdadigers al snuivend ten onder gaan

  Drugscriminelen verdienen tientallen miljoenen aan het illegale vervoer en de handel in cocaïne. Maar vaak is het ook het middel waar ze in hun criminele loopbaan aan ten onder gaan. Waarom is het witte poeder zo vaak een fatale valkuil voor misdadigers?

 9. De val van 'Het Varken' - Amsterdamse connectie van de Italiaanse Maffia opgepakt in Brazilië
  Misdaad |
  Aldo 'Het Varken' G: de Amsterdamse connectie van de Italiaanse Maffia

  Uit de editie van 14 april 2021: Terwijl hij in Brazilië werd gearresteerd op verdenking van drugshandel, viel de Nederlandse politie zijn huis in Amsterdam binnen. Aldo G. was jarenlang de hoofdstedelijke connectie van de maffia uit zijn geboortestreek en werd als ‘het varken’ binnen de organisatie gezien. Hoe een restauranthouder aan de gracht, in Nederland ooit veroordeeld voor een tweevoudige moord, zich ontpopte tot internationaal cokehandelaar.

 10. De dodelijke trip van Bill en Sharona
  Misdaad |
  De dodelijke trip van moordstel Bill en Sharona

  Justitie heeft op vrijdag 22 september levenslang geëist tegen de 52-jarige Bill C. Medeverdachte Sharona de J. (34) hoorde 25 jaar tegen zich eisen. Het duo wordt verdacht van de moorden op zakenman Willem van der Willigen (70) en Benito van Ommeren (65). Beide mannen werden in 2021 op brute wijze om het leven gebracht. Uit de editie van 9 maart 2022: Een bouwvakker met een voorliefde voor dominante seks en een transseksuele prostituee worden ervan beschuldigd betrokken te zijn geweest bij twee moorden. Een bizarre trip die begon met een roofoverval in de bossen van Lieshout, eindigt met de dood van een man in Amsterdam. Wie zijn Bill C. en Sharona de J.? Een verhaal in drie hoofdstukken.