Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Eric Slot
Eric Slot
Recente artikelen
 1. tbs'ers
  Misdaad |
  Vrouwen die met tbs’ers trouwen: killers-verleden geen bezwaar

  Uit de editie van 4 augustus 2021: Onlangs trok Rutger L. in bij zijn nieuwe vriendin. Geen opzienbarende mededeling, ware het niet dat L. een veroordeeld moordenaar is. Het slachtoffer? Zijn vorige vriendin, Wendy Rutjes uit Zevenaar. Wat bezielt vrouwen die op tbs’ers zoals Rutger L. vallen?

 2. Moordgezinnen
  Misdaad |
  Moordgezinnen: een huiveringwekkend overzicht

  Uit de editie van woensdag 2 november 2022: Het gebeurt zelden – maar toch vaker dan gedacht – dat een ouder wordt omgebracht én ook zijn of haar kind. En dan in zaken die niets met elkaar te maken hebben, met verschillende daders en met uiteenlopende motieven. Alsof moord en doodslag in de familie zitten. En ja, het ‘kruisje’ dat zo’n huisje draagt, wordt dan wel lood- en loodzwaar. En immens groot. Panorama zocht naar de meest dramatische Nederlandse voorbeelden.

 3. Moordjaar 2023
  Misdaad |
  Hoofdrol voor verwarde mannen en psychoten in moordjaar 2023

  Eerst het goede nieuws: er werden in 2023 in totaal 115 moorden gepleegd in Nederland, een stuk minder dan het jaar ervoor. Opvallende trend: moordenaars worden steeds ouder. En verwarder. Onze huishistoricus Eric Slot duidt de moordcijfers van afgelopen jaar.

 4. Moordenaars
  Misdaad |
  Kogel van eigen deeg: negen moordenaars die later zelf de volle laag kregen

  Uit de editie van 28 september 2022, Panorama nr. 39: Karma is a bitch.

 5. Moordjaar 2022
  Misdaad |
  Moordjaar 2022: 128 moorden gepleegd, Rotterdam killerhoofdstad

  In 2022 werden in Nederland negen slachtoffers meedogenloos geliquideerd. In totaal kwamen 128 mensen om door moord, iets meer dus dan de 121 in 2021. Wat zijn de trends? Is het waar dat de schutters veel vaker gepakt worden dan vroeger? En waar in Nederland loop je de minste kans om vermoord te worden? Panorama zet vijf zaken in de schijnwerpers.

 6. Kelderlijk
  Misdaad |
  De killers en het kelderlijk

  Het is een vondst die in de meest lugubere thriller zou passen. Zelfs de twee doorgewinterde Amsterdamse rechercheurs van de Moordbrigade lopen de rillingen over het lijf wanneer ze in 1982 in een afbraakpand op ‘het Kelderlijk’ stuiten. Wie was dit met duizenden insecten en vodden bedekte lichaam? Is deze persoon doodgeschoten, doodgestoken of doodgeslagen? En door wie? Het onderzoek levert nooit antwoorden op. De zaak wordt een cold case. Veertig jaar na dato brengt verslaggever Eric Slot licht in het duister.

 7. Oudermoord
  Misdaad |
  Gruwelijke trend: steeds meer oudermoorden in Nederland

  Uit de editie van 8 december 2021: Het is een afgrijselijke trend: steeds meer Nederlanders vermoorden één of twee van hun ouders. Werden in de jaren 70 zo’n 25 ouders door hun kind gedood, nu zijn dat er meer dan vijftig per decennium. Wat bezielt die moordenaars?

 8. De prijs van de pandjespooiers: 7 moorden in 5 maanden
  Misdaad |
  De prijs van de pandjespooiers: 7 moorden in 5 maanden

  In het holst van de nacht trapt ene Vadims uit Letland stomdronken de deur in van zijn landgenoot G. In de verkamerde woning in Rotterdam ontstaat een fatale vechtpartij waarbij G. zijn belager negen keer steekt. Hij krijgt zes jaar. Zijn cel is groter dan de kamer die hij huurde. Het is maar één voorbeeld. De schaarste op de woningmarkt kost veel mensenlevens. In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn er al zeven moorden gepleegd in verkamerde woningen. Een dramatisch overzicht.

 9. Bijlmer moorden
  Misdaad |
  Liquidaties en dodelijke vetes: de moordfamilies van Amsterdam-Zuidoost

  In de eerste tien jaar van deze eeuw werden in de Amsterdamse Bijlmer zeven liquidaties gepleegd, in de tweede tien jaar veertien. Er lijkt iets goed verrot in de buurt die werd opgezet als een modelwijk. Maar wie beter naar de cijfers kijkt, ziet ook lichtpuntjes. Het huiselijk geweld daalt, net als het aantal drugsruzies op straat. En: een groot deel van de moorden is terug te brengen tot een beperkt aantal families.

 10. Rotterdam is de nieuwe moordhoofdstad van Nederland
  Misdaad |
  Rotterdam is de nieuwe moordhoofdstad van Nederland

  Uit de editie van 22 september 2021: Een 57-jarige man werd vorige week maandagavond laat doodgeschoten op de Laantjesweg in Rotterdam-Feijenoord. De zoveelste moord in korte tijd in de Maasstad en omstreken. De zoveelste liquidatie ook, want het heeft er alle schijn van dat het slachtoffer stierf in een van de vele criminele conflicten die Rijnmond teisteren. Twee dagen later was het weer raak, nu werd een vrouw gedood aan de Valenciadreef in Rotterdam-Oosterflank. Wat is er toch aan de hand in Moordregio Rijnmond?