Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politicus flink aangepakt wegens 'Ma Flodder'-uitspraak over Caroline van der Plas

Een aantal Caroline van der Plas-fans zijn behoorlijk pissig. De BBB'er doet oproep. 

Caroline van der Plas

GroenLinks/PvdA-Kamerlid Habtamu de Hoop zat afgelopen week in één van de drie stoelen bij de populaire spelshow De Slimste Mens. Wanneer er een foto van de familie Flodder in beeld komt, waarbij het specifiek gaat om Ma Flodder, roept De Hoop: 'Caroline van der Plas'.

Woede bij Caroline-fans

De uitspraak van het GL/PvdA-Kamerlid maken fans van de BBB-voorvrouw kwaad. Zo noemen verschillende mensen op X De Hoop 'onaardig', maar een aantal twitteraars gaan verder dan dat. Zo tweet iemand: 'Linkse kneus, grapjas uithangen.'

Daarnaast benoemen veel mensen op het platform dat er andersom geen grapje gemaakt zou mogen worden over het uiterlijk van de GL/PvdA'er.

De hele rel die ontstond bij Vandaag Inside aan tafel rondom Habtamu de Hoop wordt ook weer naar boven gehaald op X. Johan Derksen sprak onlangs uit dat Habtamu geen 'echte Fries' kon zijn wegens zijn huidskleur.

Hugo de Jonge was toen nog demissionair minister van Binnenlandse Zaken en maakte bekend zo'n 18 miljoen euro uit te gaan trekken voor de bevordering van de Friese taal, waar Habtamu de Hoop - als Fries - het mee eens was. Johan liet zich over de kwestie uit op z'n Johans: "Iemand die in Friesland geboren is, heeft het recht om daar zo over te praten."

Wanneer Wilfred hem erop wees dat de GL/Pvda'er daar zeker wel geboren is, antwoordde De Snor: "Hij is toch geen Fries? Kom op zeg. Waar gaat het over? Ik ben toch ook geen Surinamer?"

Johan liet een dag na zijn uitspraken weten dat het niet racistisch bedoeld was en bood dan ook niet zijn excuses aan.

Reactie Caroline van der Plas

De rel die is ontstaan door de grap van Habtamu is ook Caroline zelf niet onopgemerkt gebleven. De BBB'er besluit een bericht te plaatsen op X en het voor De Hoop op te nemen: "Mensen. Dank aan de mensen die mij steunen, maar geen bagger uitstorten over Habtamu de Hoop a.u.b. Ik heb er geen moeite mee. Ik vind hem een toffe vent en hij is pertinent niet onaardig. Wij kunnen het goed vinden met elkaar. Politiek vaak oneens, maar persoonlijk prima kerel."

De Hoop zelf heeft nog niet gereageerd.

Entertainment
  • X
  • NL Beeld / Regiofotografie