Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Caroline geraakt door uitspraak Derksen: 'Dit kwetst mij'

De twee leken dikke maatjes, maar Van der Plas is allesbehalve blij met de statements van Derksen.

Caroline van der Plas

Afgelopen weekend was het feest in Ahoy Rotterdam. John de Bever organiseerde een avondje in de concerthal, die in het teken stond van zijn eigen realityshow 'De Bevers'. Voor de gelegenheid verplaatsten John en zijn man/manager Kees Stevens hun huiskamer naar Ahoy, waar onder anderen boezemvriend Johan Derksen langskwam om de show wat extra schwung te geven.

Grote afwezige was Caroline van der Plas. De BBB-leider zou eigenlijk een duetje doen met John de Bever, maar cancelde de show omdat ze het naar eigen zeggen 'niet gepast' vond om gezellig op een podium te hossen zo snel na de dramatische schietpartij in Rotterdam van afgelopen donderdag.

'Dit kwetst mij'

Volgens Johan Derksen had Van der Plas' afwezigheid echter vooral te maken met iets anders. "Ja, Caroline die kon daar niks aan doen als onervaren zangeres", stelt hij, "die moest op een afstand zingen en daar krijg je vertraging op de lijn. En dan kan ze niet op tijd inzetten. Dat werd een gestuntel en die zegt: hier begin ik niet aan. Ik geloof niet zozeer dat het met de gebeurtenis in Rotterdam te maken had."

Een statement dat totaal in het verkeerde keelgat schiet bij de politica, zo wordt duidelijk als ze enigszins gepikeerd voor een Telegraaf-camera staat.

"Dat vond ik niet zo leuk van hem, eerlijk gezegd", aldus Van der Plas. Volgens haar heeft ze Derksen persoonlijk verteld waarom ze niet zou optreden, namelijk vanwege de schietpartij in Rotterdam. En Derksen snapte dat, aldus Caroline.

Van der Plas: "Het had echt niks met geluid of techniek te maken, het maakt me echt geen ene ruk uit of ik vals zing of niet. Daar ging het helemaal niet om."

Toch hebben de technische problemen wel meegespeeld, zo blijkt uit haar eigen woorden. Van der Plas zou daardoor namelijk niet vanaf haar plaats in het publiek zingen, maar echt op het podium. Toen dat duidelijk werd, besloot ze helemaal niet meer te gaan. Dat was eigenlijk de druppel.

"Ik vond niet dat ik het kon maken om daar 'tralala' op het podium te staan", legt de BBB'er uit. Ook omdat ze als volksvertegenwoordiger een 'andere rol' heeft.

Dat Derksen achteraf met een heel ander verhaal komt, vindt Caroline 'heel jammer'. Van der Plas: Dat kwetst mij ook wel een beetje. Mijn integriteit wordt in twijfel getrokken door in dit geval Johan Derksen."

Excuses hoeft ze niet. Ook zegt ze nog gewoon als gast langs te willen komen bij VI. "Hij heeft z'n woordje gedaan, ik heb mijn woordje gedaan. Voor mij is daarmee de kous af."

Entertainment
  • de Telegraaf, Vandaag Inside
  • NL Beeld / Regiofotografen