Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

ZIEN: de 20 heetste atletes van de Olympische Spelen in Parijs (deel 1)

Ze zijn weer bloedjefit tijdens de Spelen. Daarom van ons voor u: een selectie van de meest oogverblindende olympiërs. Gewoon, omdat het kan.

Spelen

De Spelen in Frankrijk zijn officieel los. Sommige sporters begonnen vorige week woensdag en donderdag al, maar vrijdagavond was de openingsceramonie en sindsdien kun je elke dag naar je favoriete sporten kijken. En niet te vergeten: naar je favoriete atletes.

En dat zijn er nogal wat. 5,5 duizend, om precies te zijn. Nederland stuurt dit jaar 165 sportvrouwen (tegenover 155 mannen) naar de Spelen, maar de hofleverancier van dames is nog altijd de Verenigde Staten; zo'n 338 atletes strijden onder de Amerikaanse vlag.

De mooiste olympische vrouwen

Bij het samenstellen van onderstaande lijst hebben we echter geen rekening gehouden met nationaliteit of prestaties op de baan, in het zwembad of op het veld. Alle atletes hebben namelijk slechts één ding gemeen: ze zien eruit om door een ringetje te halen. In willekeurige volgorde: de meest aantrekkelijke dames van de Olympische Spelen in Parijs.

1. Lieke Klaver (25)

Land: Nederland

Sport: atletiek

Oranje boven! Daarom beginnen we met de prachtige Nederlandse Lieke Klaver. Ze is pas 25 jaar, maar gooit hoge ogen binnen het atletiekwereldje. Op de Spelen doet Klaver mee met de 400 meter en de 4x400m estafette. Winnen is de vrouw uit Velsen-Zuid wel gewend, want ze harkt al jaren medailles binnen, bijvoorbeeld tijdens de 400-meter estafette tijdens het EK in '22, het WK in '23 en het WK indoor in Schotland in '24.

Afgelopen mei werd Klaver verkozen tot 'Mooiste Sportvrouw van 2024' in Nederland. En dat de blondine er prachtig uitziet, is is ook de buitenlandse media niet ontgaan. Ze wordt in diverse lijstjes genoemd als een van de 'eyecatchers' van het sportevenement in Parijs.

2. Alysha Newman (30)

Land: Canada

Sport: polsstokhoogspringen

Newman gaat voor goud tijdens de Spelen in Frankrijk, maar wordt door veel media vooral genoemd vanwege haar uiterlijk. Het is dan ook niet verrassend dat de Canadese Naast haar sportcarrière ook gewild is om reclame te maken voor allerlei bedrijven, waaronder lingerieproducenten.

Zelf heeft Newman ook wel door dat ze de genetische loterij heeft gewonnen en daar probeert ze heel begrijpelijk een slaatje uit te slaan; sinds enige tijd heeft de atlete een eigen pagina op OnlyF*ans. Wat daar precies te zien is, kunnen we niet zeggen. Maar het kost je 12,99 dollar om erachter te komen.

3. Alica Schmidt (25)

Land: Duitsland

Sport: atletiek

Deze Duitse stoot is niet alleen op de baan een directe concurrente van Lieke Klaver (4x400 estafette), maar wordt net als de Nederlandse genoemd als 'meest sexy' olympiër tijdens de Spelen in Frankrijk.

Buiten de baan harkt Schmidt geld binnen als model. Zo stond ze afgelopen jaar nog op de catwalk voor Hugo Boss tijdens de Milan Fashion Week. Online doet de Duitse het ook goed, want meer dan 5 miljoen mensen volgen Alica op Instagram.

4. Alexis Holmes (24)

Land: Verenigde Staten

Sport: atletiek

Deze Amerikaanse doet voor de eerste keer mee aan de Olympische Spelen en is net als Klaver te zien bij de 400m en de 4x400m estafette.

Holmes heeft al een wereldtitel op zak en is tweevoudig wereldrecordhouder. Een rappe dame dus. Haar prestaties waren reden voor Nike om haar een sponsorcontract aan te bieden, waar ze ongetwijfeld een aardig zakcentje aan overhoudt.

5. Haily Hernandez (21)

Land: Verenigde Staten

Sport: schoonspringen

Hernandez begon op haar 7de met schoonspringen en kwalificeerde zich in 2020 voor het eerst voor de Olympische Spelen. Naast schoonspringen studeert de Amerikaanse bewegingswetenschappen aan de universiteit in Texas.

6. Luana Alonso (20)

Land: Paraguay

Sport: zwemmen

Alonso is een prachtige verschijning uit Paraguay. In dat land heeft ze ook meerdere records op haar naam staan, het onderdeel vlinderslag is haar specialiteit. Vier jaar geleden tijdens de Zomerspelen deed Luana voor het eerst mee als olympiër. Toen won ze geen medailles. Wellicht lukt dat wel in Parijs.

7. Yuliya Efimova (32)

Land: Rusland (tijdens de Spelen sport ze onder neutrale vlag)

Sport: zwemmen

Tijdens de Zomerspelen in Parijs mogen Russische en Wit-Russische atleten niet onder hun eigen vlag meedoen. De vlaggen zijn nergens te zien, de volksliederen niet te horen en de sporters die wel meedoen moeten afstand doen van alles wat Rusland doet in Oekraïne. Deze maatregelen zijn genomen vanwege de oorlog.

Yuliya Efimova doet ondanks de beperkingen toch mee aan de Spelen. Onder neutrale vlag dus. De zesvoudig wereldkampioen is daarnaast een enigszins controversieel figuur, aangezien ze eerder beschuldigd werd van dopinggebruik. In 2013 kreeg ze ook een schorsing opgelegd nadat ze positief was getest tijdens een drugscontrole. Los van dat: ze ziet er prachtig uit.

8. Anicka Delgado (22)

Land: Ecuador

Sport: zwemmen

Hoewel Delgado geboren is in de Verenigde Staten, komt ze internationaal uit voor Ecuador. Haar vader, Felipe Delgado, was eveneens Olympisch zwemmer. Hij won echter nooit belangrijke wedstrijden. Hetzelfde kan gezegd worden over Anicka. Anderzijds is het natuurlijk al een hele prestatie dat je überhaupt op de Olympische Spelen actief bent.

9. Joelija Levtsjenko (26)

Land: Oekraïne

Sport: hoogspringen

Deze Oekraïense blondine is te zien tijdens het hoogspringen. Tijdens de Zomerspelen in 2016 in Rio de Janeiro maakte ze haar debuut als olympiër, echter haalde zij de finale niet. Dat lukte vijf jaar later in Tokio wel. Levtsjenko werd toen achtste.

10. Dalia Kaddari (23)

Land: Italië

Sport: atletiek

Deze prachtige Italiaanse atlete gaat tijdens de sprint ongetwijfeld voor goud op de Spelen, maar of dat heel realistisch is... Haar olympische debuut maakte ze in Tokio, waar ze niet verder kwam dan plek 23.

In haar thuisland heeft ze al wel een keer goud gepakt. Tijdens de Italiaanse kampioenschappen pakte ze de eerste plek bij de senioren, terwijl ze zelf nog onder de twintig was.

Kaddari is Italiaans, maar wie goed kijkt ziet zeker nog wat andere invloeden. De brunette is namelijk het kind van een Italiaanse moeder en Marokkaanse vader.

Entertainment
  • NL Beeld / Proshots