Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De mooiste tassen voor elke dag

Waarom hebben vrouwen zoveel tassen? Het antwoord is heel logisch. Voor ieder moment van de dag heb je andere spulletjes mee en daar hoort dus een andere tas bij.

Tassen

Met de tas waarmee je gaat stappen, ga je bijvoorbeeld niet naar je werk en andersom. Daarnaast is een outfit pas echt compleet met een perfecte tas die het ensemble naar een hoger niveau tilt. Een mooie tas is tevens functioneel en moet natuurlijk tegen een stootje kunnen.

Zakelijke tassen 

Als je als carrièrevrouw je eigen laptop overal mee naar toe neemt, dan heb je een mooie laptoptas nodig. Maar dan niet zo een logge koffertas, maar een stijlvolle aktetas met een vak voor je laptop. Uiteraard zijn deze tassengroot en voorzien van een schouderband, zodat je de tas comfortabel kan dragen. De grote, rechte vakken bieden veel ruimte voor mappen, documenten en natuurlijk alle andere persoonlijke spulletjes die je op een dag nodig hebt. Een zakelijke tas mag uitgevoerd zijn in luxe materialen. Met zwart zit je natuurlijk altijd goed, omdat je deze tas dagelijks voor het werk zal gebruiken. Hou je van een beetje meer kleur? Cognac, beige, zand, maroon of donkerblauw zijn natuurlijk ook prachtige, serieuze kleuren die heel goed mixen en matchen met je zakelijke outfits.

Tas voor alledag 

Net als dat je als man broeken voor iedere gelegenheid in je garderobe opneemt, heb je als dame een tas voor ieder moment van de dag. Daar zit dan ook een tas bij die je overdag gebruikt, wanneer je niet aan het werk bent, maar ook niet uit gaat. Het is die tas die je meeneemt voor je telefoon en portemonnee als je gaat shoppen, lunchen met vriendinnen of gewoon naar een werkgelegenheid waarbij je geen laptoptas nodig hebt. Het is dé tas waarin je naast je eigen spulletjes ook van alles mee kan nemen voor de kinderen, zoals een pakje drinken, broodje, pakje pleisters en meer. De tas voor alledag mag een vrolijk gekleurde rugzak zijn, maar ook een toffe handtas in een opvallende tint, zoals roze of babyblauw. Natuurlijk past deze tas bij wie jij bent en kun je voor alledaagse zaken meerdere tassen en tasjes hebben, zodat je altijd je outfit goed kan coördineren.

Tassen voor een avondje uit 

Wanneer je een avondje uit hebt gepland, dan wil je eigenlijk niet te veel meenemen. Toch heb je voor make-up, dameshygiëne, mobiele telefoon en portemonnee een tasje nodig. Omdat je alleen het essentiële meeneemt, is het goed om voor een kleiner tasje te kiezen. Neem bij voorkeur een tasje met een verstelbare schouderband, zodat je deze crossbody kan dragen. Dat is op de dansvloer dan weer zo veilig. Tasjes voor een avondje uit hebben vaak maar één vak voor alle spulletjes. Meer heb je overigens niet nodig. Kies je voor een iets groter tasje, dan heb je kans dat er voor je lipstick nog een apart vakje is aangebracht. Of dat het tasje twee vakjes heeft. Handig als je aan een kant je mobiel wil parkeren en aan de andere kant voldoende ruimte over hebt voor wat persoonlijke spulletjes.

Dagje uit tassen 

Naar de dierentuin of een pretpark? Neem dan een wat grotere tas mee, die wel gemakkelijk mee kan in een attractie. In een tas voor een dagje uit wil je natuurlijk een fles water, wat te eten en je persoonlijke spulletjes kunnen doen. Kies dan voor een grotere totebag die je ook aan je schouder of voor extra comfort crossbody kan dragen. Een stijlvolle, waterdichte rugzak is natuurlijk tevens een aanrader. Er kan van alles in en het draagt heel comfortabel. Rugtassen en grote totebags zijn vaak voorzien van een groot vak en een kleiner vak, voorzien van een rits bijvoorbeeld. Het grote vak geeft voldoende ruimte om zelfs je jas in te doen, terwijl de vakverdeling verder ruimte biedt voor kleinere spulletjes.

Luxe materialen 

Een goede tas moet een tijdje meegaan. Vooral diegene die je dagelijks gebruikt voor werk of uitjes. Veel tassen worden voor hun lange levensduur gemaakt van hoogwaardig leer. Daarnaast zullen de aanhechtingspunten voor de draagband extra zijn verstevigd, want een tas moet gewicht kunnen dragen. Tegenwoordig worden er voor de mooiste tassen ook gebruikt gemaakt van eco-leer of gerecyclede materialen. Denk hierbij aan denim, katoen, canvas, PET en zelfs nylon. Door deze materialen opnieuw te gebruiken, ontstaat er een extra duurzame tas die lang mee zal gaan én je ecologische voetafdruk verkleint. Welk materiaal je ook kiest, kijk vooral naar de uitvoering voor het doel waarvoor je de tas gaat gebruiken. Een zakelijke tas mag mat zijn, terwijl een tasje voor een avondje stappen mag glinsteren in het licht.

Jouw tas, jouw keuze 

Laat je bij de keuze voor je nieuwe tas altijd leiden door je eigen smaak en persoonlijkheid. Je hoeft echt geen zwarte tas te kiezen als je liever blauw of rood hebt. Ga voor die tas die helemaal past bij jouw voorkeuren en natuurlijk die je voldoende ruimte biedt voor alles wat je nodig hebt. Dat is namelijk de mooiste tas die je kan hebben en overal bij past.

Lifestyle
  • Adobe Stock