Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: pikante fotoshoot van 'Mooiste Sportvrouw 2024' Lieke Klaver

Klaver volgt paralympisch kampioene Fleur Jong op als 'Mooiste Sportvrouw van Nederland'. 

Lieke Klaver

Elk jaar houdt mooievrouwenblaadje FHM een verkiezing. Of beter gezegd: een aantal verkiezingen. Allereerst wordt de mooiste vrouw van Nederland verkozen. Daarnaast zijn er categorieën als 'All Time Favorite', 'Social Media Queen', 'Rising Star', 'WAG', 'Fitgirl' en 'Mooiste sportvrouw' van het jaar.

Woensdag 29 mei wordt de complete FHM500 bekendgemaakt. Dat zijn de 500 mooiste vrouwen van Nederland, met als hoogtepuntje natuurlijk de nummer één, vorig jaar Romy Monteiro. Ook worden de prijzen in alle eerder genoemde categorieën uitgereikt. Maar één winnares is al bekend vóórdat het feestje op 29 mei van start gaat: de mooiste sportvrouw 2024.

Lieke Klaver

Dat is namelijk Lieke Klaver (25), een Nederlandse topatlete die gespecialiseerd is in de sprint. De vrouw uit Velsen-Zuid harkt al jaren medailles binnen, waaronder gouden plakken tijdens de 400-meter estafette tijdens het EK in '22, WK in '23 en het WK indoor in Schotland in '24.

Fenomeen Femke Bol pakte in Glasgow goud op de 400 meter individueel, maar Klaver deed het ook heel netjes en nam de zilveren plak mee naar huis. Kortom, rappe dame.

Mooiste sportvrouw 2024

En hopelijk heeft Klaver nog een plekje vrij in haar prijzenkast, want vanaf nu mag ze zich ook 'Mooiste sportvrouw 2024' noemen. Daarmee is ze de opvolgster van paralympisch kampioene Fleur Jong.

In aanloop naar het FHM-evenement op woensdag 29 mei maakte het blad dus al een van de winnaressen bekend. Dit gebeurde met bovenstaande 'behind the scenes-video'. Een kijkje achter de schermen van de pikante shoot.

EK

Leuk, al die glitter en glamour, maar ondertussen zit Klaver ook nog eens midden in de voorbereiding voor het EK Atletiek in Rome. Die vindt van 7 tot en met 12 juni plaats in het Stadio Olimpico. In totaal gaan er 59 atleten voor Nederland naar Italië, waaronder dus de mooiste sportvrouw van Nederland.

Entertainment
  • FHM
  • NL Beeld / Proshots