Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Het gaat volgens Borsato's advocaat 'niet goed met Marco'

Marco Borsato zelf houdt zich vooral stil sinds hij onder vuur ligt, maar zijn advocaat laat weten dat het niet goed gaat met de zanger.

Marco Borsato

Van levende zingende legende naar paria zonder podium. Sinds Marco Borsato onder vuur ligt hebben veel mensen hem al afgeschreven en zijn alle shows, tv-programma's en andere media-optredens gecanceld. Die weg naar beneden begon bij het The Voice Of Holland-schandaal. En hoewel Marco daar niet voor vervolgd wordt - zijn zaak werd geseponeerd - hangt er nog wel een andere rechtszaak boven zijn hoofd wegens verdenkingen van ontucht met een minderjarig meisje.

Maar dat die zaak snel voorkomt, daar heeft Borsato's advocaat Geert-Jan Knoops een hard hoofd in. Dat laat hij weten in de podcast van Op1. Knoops acht het zelfs mogelijk dat de zaak pas in 2025 behandeld wordt. "Dat hangt ook af van de afronding van het vooronderzoek", zegt hij.

De zaak

In december 2021 werd er aangifte tegen Borsato gedaan. Naar verluidt is het vermeende slachtoffer de dochter van een oud-medewerker van de zanger. De moeder hielp Marco Borsato bijvoorbeeld tijdens 'fanclubdagen'. De dochter is inmiddels meerderjarig, maar beweert dat ze als kind - tussen 2014 en 2019 - betast werd door Borsato. Dit terwijl hij een soort huisvriend zou zijn geweest. Een deel van het bewijs in de zaak bestaat uit passages uit oude dagboeken van het meisje.

'Gaat niet goed'

Wanneer de zaak voor de rechter komt, is dus nog niet helemaal duidelijk en dat heeft een behoorlijke impact op Marco Borsato, zegt zijn advocaat.

"Naar omstandigheden gaat het niet zo goed, vanwege juist die enorme druk van die strafzaak en het feit dat hij daardoor ook zijn werkzaamheden niet meer kan oppakken", aldus Knoops in de Op1-podcast.

Het is afwachten hoe de rechtszaak uiteindelijk zal uitpakken voor Borsato. Een veroordeling betekent vrijwel zeker het einde van zijn carrière, maar zelfs bij vrijspraak is het maar de vraag of hij opkrabbelt tot zijn oude niveau. De imagoschade tot nu toe is immers behoorlijk.

Entertainment
  • Story, Op1-podcast
  • NL Beeld / Patrick van Emst