Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Emma Wortelboer geeft eindelijk toe: 'Ik ben ook echt wel een links k*twijf'

Emma Wortelboer. Niet alleen bekend wegens haar opvallende uitspraken, ook haar hysterische gekrijs tijdens het Songfestival ging bij menig mens door merg en been. Niet héél gek dat mensen een uitgesproken mening over je hebben als je jezelf zo duidelijk profileert. En gelukkig is Emma het blijkbaar wel deels met de kritiek eens.

Emma Wortelboer

De 27-jarige presentatrice krijgt bij het programma MISCHA! een aantal haatreacties te zien. Wortelboer krijgt behoorlijk wat haat over zich heen en de gastvrouw, Mischa Blok, heeft er een aantal voor haar uitgekozen. Zo wordt Emma uitgemaakt voor 'grachtengordelmeisje' en 'links k*twijf'.

"De meesten hebben wel gelijk, behalve dan over die grachtengordel", aldus Wortelboer. De presentatrice begrijpt nooit zo goed waarom mensen ervan uitgaan dat zij uit de Randstad komt. "Ik kom uit Twente, ik kom uit Manderveen. Daar wonen 246 mensen, dus dat is echt de totale andere kant van Nederland", gaat ze verder. Ze heeft dan ook de neiging om hier tegenin te gaan, maar doet dat bewust niet. "Dan geef je ze alleen maar meer voer. Dat moet je niet doen."

Op de vraag of het juist is dat sommige mensen haar uitmaken voor 'links k*twijf' reageert de 27-jarige Emma anders. "Ik ben ook echt wel een links k*twijf", lacht ze. "Wat mij een k*twijf maakt, is dat ik me niet echt conformeer naar andere mensen hun gevoelens of meningen als ik daar zelf niet heel veel zin in heb", vertelt Wortelboer. Het stempel 'kutwijf' vindt ze dan ook geheel terecht.

Wat betreft het hele linkse gebeuren, daar kan ze wat lastiger een vinger op leggen. "Ik vind dat dus het meest moeilijke, maar ik denk dat ze daarmee bedoelen dat je zorg draagt voor anderen, dus prima, weet je wel. Sociaal", aldus de presentatrice.

Entertainment
  • MISCHA!
  • NL Beeld / Patrick van Emst