Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dennis Schouten wint rechtszaak: 'Ik ben geen pedofiel'

Dennis Schouten komt lang niet altijd als winnaar uit de bus na een rechtszaak, maar deze keer stelt de rechter hem in het gelijk. Vanzelfsprekend is de RoddelPraat-presentator blij als een ei.

Dennis Schouten

"Ik ben geen pedofiel", start Schouten zijn relaas op Instagram. "Dat klinkt hard, maar daar ging deze rechtszaak om." Dennis startte enige tijd terug een bodemprocedure tegen zijn ex Natasja Dragic, die volgens Schouten de meest walgelijke leugens over hem verspreidde. En de rechter deelt die mening, zo bleek gister in de rechtbank. Dragic draait op voor alle proceskosten en moet bovendien 7.500 euro schadevergoeding betalen aan haar ex - Dennis eiste 25.000 euro.

'Gestoorde ex-vriendin'

In een bericht op social media legt Schouten in eigen woorden uit hoe de zaak volgens hem in elkaar steekt.

"Mijn gestoorde ex-vriendin heeft mij maanden willen en kunnen neerzetten als een man die meisjes van 12 om naaktfoto’s vraagt, ontvoert, verkracht en ze ongewenst zwanger maakt om vervolgens niet voor het geboren kindje (ze had er zelfs een foto van gedeeld) te willen zorgen/betalen", schetst hij. "Ze heeft er alles aan gedaan om dit zo geloofwaardig bij mensen en media te krijgen. Ik ben maanden bedreigd, uitgescholden en mensen die ik dicht bij me had staan zijn vertrokken.

Vandaag heeft de rechter geoordeeld dat deze beschuldigingen onterecht waren, nergens op gebaseerd en een pure lastercampagne zijn geweest."

In de zaak eiste Dragic op haar beurt een schadevergoeding en een rectificatie. Ook wilde ze dat Schouten alle RoddelPraat-afleveringen waarin er over haar wordt gesproken verwijderd zouden worden. De rechter wees alle eisen af.

Enorm blij

Schouten zegt tot slot dat hij 'enorm opgelucht' is door de uitspraak. "Het is verschrikkelijk als mensen denken/twijfelen dat je aan kleine kinderen zit", aldus Dennis. "Dat je niet meer deelt waar je bent, omdat je jezelf daar niet helemaal veilig bij voelt." Met de uitspraak van de rechter heeft Schouten 'dat stukje zelfvertrouwen weer terug'.

Nieuws
  • Instagram Dennis Schouten, de Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst