Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dennis Schouten reageert op kritiek na uitspreken doodswens

Is het een publiciteitsstunt? Dennis reageert.

Dennis Schouten

Vorige week woensdag deed Dennis Schouten een aantal pittige uitspraken in zijn YouTube-programma RoddelPraat. In het begin van de uitzending deelde hij twee nieuwtjes; zijn biografie ligt in de winkel, én opvallender: hij heeft geen zin meer om heel lang verder te leven wegens mentale problemen.

Na de uitzending kreeg Schouten een hoop steunbetuigingen, maar ook veel reacties van mensen die hem niet geloven. Sterker, Schouten krijgt het verwijt zijn 'levensmoeheid' te gebruiken om een boekje te verkopen. Op dat laatste kritiekpunt heeft de presentator inmiddels gereageerd.

'Ook om de misplaatste grappen heb ik gelachen'

"Ik wil graag iedereen bedanken voor de lieve berichten die ik afgelopen dagen heb ontvangen", schrijft Schouten op X. "Ook om de misplaatste grappen heb ik gelachen. Humor is goed, ook bij zware dingen."

Dan onthult hij dat de 'meest gestelde vraag' na de onthullingen in het boek: 'Is dit een PR-stunt om een boekje te verkopen of is dit echt?'

Zijn antwoord daarop is duidelijk. "Ik verdien ongeveer 1 euro per verkocht boek", schrijft hij stellig. "Het zou ontzettend gestoord zijn als ik zo’n verhaal verzin om een boek te verkopen."

'Wil niet meer op deze wijze verder'

In zijn boek en in de RoddelPraat-aflevering van woensdag 14 februari legt de mediamaker uit waarom hij levensmoe is.

Dennis: "Ik heb al enkele jaren dat ik er eigenlijk niet zo heel veel plezier in heb. En daar heb ik veel aan gedaan de laatste jaren om dat op te lossen."

Dat is echter niet gelukt. Niet door gesprekken met psychologen, het slikken van medicatie, verhuizen. Niks helpt, aldus de professionele roddelaar. Schouten vertelt dat hij ook naar het ziekenhuis is geweest voor verdere onderzoeken. Daar stelden doktoren volgens de presentator dat het mogelijk komt door medicatiegebruik van vroeger, maar dat is 'ook niet vast te stellen'.

Dennis heeft vaker op camera gesproken over zijn zware jeugd. Zijn moeder zou hem onder meer lange tijd tegen zijn wil in allerlei medicatie hebben laten slikken. Op zijn veertiende klapte de relatie met zijn moeder en sindsdien heeft hij haar ook niet meer gezien of gesproken.

Er zijn volgens Schouten vaker periodes geweest dat het minder ging, "maar ik heb uiteindelijk voor mijzelf de conclusie getrokken dat ik eigenlijk niet lang meer op deze wijze verder wil."

Tot slot stelt Dennis zijn volgers gerust door ze te beloven dat hij er niet volgende week al een einde aan maakt. Maar, zo voegt hij eraan toe: "Het zal niet langer zijn dan tien jaar."

Entertainment
  • Shownieuws, X
  • NL Beeld / Patrick van Emst