Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Is dit dan eindelijk écht wat er met Natalee Holloway gebeurde op Aruba?

Misdaadverslaggever John van den Heuvel kreeg zo'n twee jaar geleden een 'dagboek' van Joran van der Sloot toegestuurd en sprak met de Nederlander in de gevangenis van Peru en Alabama. Hij besluit zelf ook op onderzoek uit te gaan. 'Stel dat hij nu wel de waarheid zou vertellen, dat zou wat zijn', aldus Van den Heuvel.

Natalee Holloway

Joran van der Sloot heeft woensdag bekend dat hij de 18-jarige Natalee Holloway heeft vermoord. Wereldnieuws, maar na vele voorgaande verhalen, is het nog maar de vraag of Van der Sloot deze keer wél echt de waarheid spreekt. John van den Heuvel ging op onderzoek uit in de Videoland-documentaire De Biecht van Joran. "Joran staat bekend als een serieleugenaar en ik wilde als journalist alles checken wat hij te vertellen had en wat hij beschreef in zijn dagboek", aldus de misdaadjournalist.

Volgens Van der Sloot spreekt hij deze keer écht de waarheid. Dit is niets nieuws, want al eerder zou de Nederlander 'echt de waarheid' hebben gesproken. Bij zijn bekentenis zou het geloof dit keer een rol hebben gespeeld. "Ons geweten is de stem van God. Mijn geweten is nu schoon", aldus Joran in de documentaire.

Grote steen

Joran van der Sloot komt met hetzelfde verhaal bij de misdaadverslaggever, als hij aan de FBI in de VS heeft verteld. Hij zou in 2005 Natalee Holloway op het strand van Aruba om het leven hebben gebracht.

Op de avond dat de 18-jarige Natalee verdween, zou Joran met twee vrienden na een avondje stappen naar een hotel zijn gereden. Volgens Van der Sloot liep hij hand in hand over het strand met de Amerikaanse Holloway. Tijdens de wandeling zou Natalee hebben aangegeven nog maagd te zijn, waarop Joran een beetje extra druk zou hebben gezet op het hebben van seks. Holloway zou hem als reactie een knietje hebben gegeven tussen zijn benen. De Nederlander werd boos en trapte haar vervolgens in haar gezicht. Natalee zou hard op de grond zijn terechtgekomen. "Dit was eerlijk gezegd te hard", vertelt Van der Sloot aan de misdaadverslaggever. Vervolgens beweert de vermeende moordenaar een grote steen op haar hoofd te hebben gegooid.

"Haar hoofd was plat. Haar schedel was plat. Ik denk niet dat iemand dan nog leeft", aldus Van der Sloot.

Hij zou haar daarna de zee in hebben getild en een duw hebben gegeven. Van der Sloot zelf vindt het vreemd dat haar lichaam nooit werd gevonden.

In de documentaire zegt Joran van der Sloot tegen misdaadverslaggever John van den Heuvel 'schoon schip' te willen maken. "Het is tijd om te vertellen hoe ik Natalee heb vermoord." Of dit deze keer écht het geval is, is niet bekend. RTL Nieuws meldt dat de bekentenis - onderdeel van een deal met justitie in de VS - de Nederlander een forse strafvermindering oplevert.

Misdaad
  • De Biecht van Joran, RTL Nieuws
  • NL Beeld / PA Images