Maxime Meiland doet boekje open over gitzwarte jeugd

De Meilandjes genieten al een aantal jaar van hun immense populariteit. Ieder huisje heeft echter ook zijn kruisje. Maxime en haar familie doen een boekje open over een gitzwarte periode in het leven van de jongste dochter.
@media (max-width: 679px){#fig-656c5dfe439ba img.lazyloading{background: #eee;}#fig-656c5dfe439ba img{#fig-656c5dfe439ba img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-656c5dfe439ba img.lazyloading{background: #eee;}#fig-656c5dfe439ba img{#fig-656c5dfe439ba img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-656c5dfe439ba img.lazyloading{background: #eee;}#fig-656c5dfe439ba img{#fig-656c5dfe439ba img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-656c5dfe439ba img.lazyloading{background: #eee;}#fig-656c5dfe439ba img{#fig-656c5dfe439ba img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Maxime Meiland

Maxime is nu gelukkig met cameraman Leroy, die ze leerde kennen tijdens de opnames van Chateau Meiland. Hij was daar namelijk één van de cameramannen. Maxime vertelde gister in het programma Who’s that girl op NPO 3 over haar gitzwarte periode op de middelbare school

De jongste dochter van de Meilandjes heeft op de middelbare school geen fijne tijd gehad. Zo werd ze op haar vijftiende verkracht. Ze had toen al een flinke klap moeten verwerken, omdat een paar jaar eerder een naaktfilmpje van haar werd verspreid. Ondertussen scheidden haar ouders ook nog.

Drie jaar lang verzwegen

Maxime heeft de verkrachting drie jaar lang voor iedereen verzwegen en voelde zich in die periode heel alleen. De dochter van Erica en Martien dacht dat ze er nooit overheen zou komen: “Terwijl het eigenlijk zo veel mensen gebeurt, maar dat besef heb je dan nog niet.”

In de jaren die volgde ontwikkelde Maxime zich tot een onhandelbare dochter. Ze dacht zelfs aan zelfmoord. Dat deed ze alleen niet omdat ze vond dat ze dat Erica niet kon aandoen, vertelt ze: “Ze had al geen broer en zus meer, haar vader was heel vroeg overleden, ze had een man die al twee keer wegging.” Daarom dacht Maxime bij haarzelf: “Ik kan dit niet doen.”

Therapie

Uiteindelijk kwam Maxime bij een psycholoog terecht en is hier met haar moeder erbij in therapie gegaan. Die kreeg toen pas te horen over de verkrachting. Voor Erica was dat het moment dat ze snapte waarom haar dochter zo onhandelbaar was. Dat was een enorme opluchting voor Maxime: “Er viel zo'n last van mijn schouders af.”

In het NPO 3-programma laten haar ouders nog wel weten dat het beter was geweest als Maxime direct open kaart had gespeeld. Dan hadden ze volgens Erica misschien ook nog de dader kunnen pakken: “Als je naar je moeder gaat, ga je meteen naar de huisarts of het ziekenhuis en heb je DNA. Dat is keihard bewijs”, aldus Maxime.

Inmiddels is Maxime getrouwd met Leroy en hebben ze samen een dochter. Maxime had al een dochter uit een eerdere relatie. Haar man merkt af en toe nog wel iets van het verleden van zijn partner. Vooral tijdens een potje stoeien: "We hebben een paar keer gehad dat ze dan helemaal in paniek raakt en dat ze begint te huilen en wegloopt." Verder is het stel heel gelukkig met elkaar.

  • Entertainment
  • Who's that girl, RTL Boulevard
  • NL Beeld / Patrick van Emst