Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

7 jaar cel voor gevallen kickbokskampioen Rodney G. voor beestachtige verkrachtingen

Rodney G. moet 7 jaar brommen, zo oordeelt het gerechtshof. De voormalig kickbokskampioen is in hoger beroep schuldig bevonden aan onder meer een reeks brute verkrachtingen.

Rodney G.

In maart 2022 stond G. (48) voor het eerst voor de rechter. Toen verklaarde de rechtbank de voormalig kickbokskampioen al schuldig aan een aantal weerzinwekkende feiten. Hij kreeg 5 jaar opgelegd. Nu, zo'n anderhalf jaar later, doet het gerechtshof daar in hoger beroep nog een schepje bovenop door hem tot 7 jaar celstraf te veroordelen. Volgens de de rechters is de Amsterdammer schuldig aan vier keer verkrachting, drie keer zware mishandeling en een keer poging tot doodslag.

Volgens het hof heeft G. "op zeer ernstige wijze inbreuk gemaakt op de lichamelijke, psychische en seksuele integriteit van de slachtoffers", zo valt te lezen op Parool.nl.

Van kampioen en acteur naar serieverkrachter

Lange tijd lachte het leven Rodney G. toe. Als jongeman begon hij met vechtsport en behaalde hij zwarte banden in kyokushinkai en taekwondo. Daarnaast had hij aanleg voor jiujitsu, worstelen, boksen en groeide uit tot succesvol kickbokser en MMA-vechter. G. sleepte zelfs meerdere Europese- en Wereldtitels binnen in verschillende disciplines.

Maar Rodney G. was meer dan alleen een topsporter. In Amsterdam-Zuidoost werd hij gezien als een held. Iemand die niet alleen succesvol was in verschillende vechtsporten, maar ook een rolmodel die via een stichting sociaal-maatschappelijk betrokken was bij de buurt. Een heuse 'local hero', zogezegd.

Zijn aanzien steeg nog meer toen Rodney G. actief werd binnen de filmindustrie. Hij scoorde een bescheiden rolletje in de film Vechtershart en schopte het in 2017 zelfs tot stuntdubbel van niemand minder dan Samuel L. Jackson voor de film The Hitman's Bodyguard.

Gruwelijke feiten

Maar aan dat alles kwam abrupt een einde toen een ex-vriendin van de voormalig wereldkampioen in 2020 naar de zedenpolitie stapte. Ze gaf aan verkracht en mishandeld te zijn door Rodney G. Nadat Peter R. de Vries aandacht besteedde aan de zaak stapten nog meer slachtoffers naar voren. Zij kwamen met meer gruwelijke feiten. De Amsterdammer was relaties met de vrouwen aangegaan, maar veranderde binnen die relaties in een monster die zich schuldig maakte aan verkrachting, mishandeling en meer. Rodney G. zou tijdens het misbruik zelfs een zweep hebben gebruikt en een van de slachtoffers urine hebben laten drinken.

Zelf sprak G. tijdens de zittingen over 'ruwe seks' met 'wederzijds goedvinden'. Hij ontkent tot op heden de beschuldigingen. Zowel de rechtbank als het gerechtshof ziet dat heel anders en veroordeelde G. tot een jarenlange gevangenisstraf.

Misdaad
  • Parool
  • NL Beeld / Patrick van Emst