Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Loterijwinnaar loopt miljoenenprijs mis doordat hij zijn lot vergeet in te leveren

Misschien herken je het wel, je bent onderweg en je oog valt op een reclame voor een loterij. Je denkt: 'ach, één lot kan geen kwaad'. Vervolgens zou het zomaar kunnen dat je al gauw vergeet dat je hem gekocht hebt en het lot in een jas of een tas rond laat slingeren. Of je denkt er gewoon niet meer aan. Dat kan fataal zijn, blijkt uit dit bizarre verhaal.

Geld

Het overkwam een man of vrouw uit Warwickshire in Groot-Britannië. Dat meldt de Coventry Telegraph. Op het lot viel een pijs van 1 miljoen pond (ruim 1,1 miljoen euro). De persoon in kwestie had zes maanden de tijd om zijn of haar winnende lot te verzilveren. Na een half jaar is het lot namelijk verlopen.

Afgelopen woensdag was de laatste dag dat de winnaar de prijs kon komen innen en is niet op komen dagen. Of deze 'geluksvogel' het miljoen niet nodig had of het gewoon is vergeten is onbekend.

Andy Carter van de National Lottery bevestigt dat de Brit niet meer in aanmerking komt voor zijn of haar prijs: "De eigenaar van het winnende lot heeft zich niet gemeld om de prijs te claimen en is daardoor een substantieel bedrag misgelopen."

De loterij heeft wel geprobeerd de winnaar of winnares op de hoogte te stellen van het feit dat hij of zij gewonnen had. Wanneer je een prijs wint, word je namelijk per e-mail ingelicht laat Carter weten aan de lokale krant. Ook kunnen de deelnemers in de app van de loterij of in de winkel controleren of ze iets hebben gewonnen.

De prijs wordt echter nu niet in de eigen zak van de loterij gestoken. De miljoen pond wordt toegevoegd aan het budget van het goededoelenfonds van de loterij. Met dit geld worden verschillende projecten door heel Engeland betaald.

Nederland

Het gebeurt in Nederland ook ieder jaar wel een keer dat een winnaar van een grote geldprijs zich niet meldt. Dit jaar gebeurde het nog in Doetinchem. Zo won een persoon in de Gelderse stad een miljoen euro. De Staatsloterij zette toen een reclamevliegtuig in, schrijft Casinonieuws.nl. Ze vlogen daarmee over de stad en met succes. Omroep Gelderland kon begin augustus melden dat de winnaar of winnares was gevonden. De Doetinchemmer had meer geluk dan de Engelsman, want hij kon wel aanspraak maken op zijn prijs.

Verder hebben mensen ook niet altijd door dat ze de hoofdprijs van een loterij hebben gewonnen. In 2022 viel de jackpot van 12,8 miljoen euro, alleen de gelukkige had zich niet gemeld.

De overheidsloterij zette toen een grote mediacampagne op om de bofkont te vinden. Toen werd er ook een vliegtuig ingezet. Uiteindelijk werd die persoon gevonden in het Zuid-Hollandse Bleiswijk, wat net boven Rotterdam ligt. Zijn of haar lot was nog niet verlopen en diegene mocht het geld bijschrijven op zijn rekening. Toch een fijn zakcentje.

Een Nederlands Staatslot blijft een jaar geldig, als de winnaar zich daarna niet meldt kan diegene geen aanspraak meer maken op de geldprijs.

Bizar
  • Coventry Telegraph, Casiononieuws.nl, Omroep Gelderland
  • Adobe Stock