Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: monniken verdacht van het verduisteren van miljoenen

Waar je bij een monnik als eerste denkt aan rust en vrede, is het bij deze vijf boeddhistische monniken even een ander verhaal. Zij zitten namelijk in voorlopige hechtenis op verdenking van het verduisteren van miljoenen. In totaal zou het gaan om 8 miljoen euro aan geld en goederen.

Monniken

Afbeelding boven ter illustratie

Het speelt zich allemaal af in een tempel in het noordoosten van Thailand, meldt de NOS. In het Aziatische land is het gebruikelijk dat veel geld wordt gedoneerd aan de tempels door volgelingen. Hierdoor wordt de status van de donateurs vergroot binnen de tempel. Het zou in deze zaak dan ook gaan om donaties.

Invallen

Er zijn verschillende invallen gedaan in woningen van de verdachten. In deze woningen zijn juwelen, amuletten en geld gevonden. Ook lag er een deel nog verstopt, doordat het was begraven. Tijdens deze invallen op dinsdag zijn er vijf monniken en een chauffeur aangehouden. Iets minder rustgevend dan we gewend zijn van deze religieuze figuren.

Vijf miljoen euro

Omgerekend zou er vijf miljoen euro zijn weggesluisd van de bankrekening van de tempel. Een beroemde monnik, Kom Kongkaew, is enkele dagen voor de invallen bij monniken al opgepakt. Een deel van het weggesluisde geld werd teruggevonden op de rekening van de zus van Kom Kongkaew en om die reden zit ook zuslief vast. Een bestuurslid van de tempel zit ook achter slot en grendel. Mooie boel.

De rechtbank vindt dat de monniken door deze corruptiezaken "het boeddhisme ernstig ondermijnen".

Bizar
  • NOS
  • Unsplash