Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man erft miljoenen, vrouw vermoordt man voor erfenis, geld blijkt niet te bestaan

Een Amerikaanse vrouw dacht een gigantische financiële klapper te maken via de erfenis van haar man, maar kwam bedrogen uit.

erfenis

Een Amerikaanse vrouw is tot 25 jaar celstraf veroordeeld nadat ze haar vriend vermoordde door antivries door zijn ijsthee te gooien. De 48-jarige Ina Thea Kenoyer was ervan overtuigd dat ze een een deel van een gigantische erfenis zou opstrijken als haar vriend, Steven Riley Junior (51), uit de weg was geruimd. Dat schrijft de New York Post.

Steven werd vorig jaar bewusteloos in zijn woning aangetroffen. Twee dagen later overleed hij in het ziekenhuis. Ina Kenoyer liet in een politieverklaring weten dat haar vriend in de dagen ervoor flink wat alcohol had genuttigd en daardoor een hitteberoerte had opgelopen. Dat zou volgens haar mogelijk de reden zijn geweest van Riley's dood. Onderzoek wees echter uit dat Steven Riley ethyleenglycol in zijn bloed had, een dodelijke stof die ook in antivries zit. In maart van dit jaar gaf Kenoyer zelf toe dat ze haar vriend had vergiftigd door antivries in zijn ijsthee te gooien.

Dikke erfenis bleek nep

Ook het motief van de antivriesmoord is inmiddels duidelijk: Kenoyer wilde een deel van een erfenis van 30 miljoen dollar opstrijken. Ze vergiftigde haar vriend enkele uren nadat hij een emailtje had ontvangen waarin stond dat de Amerikaan recht had op tientallen miljoenen dollars.

Tegenover de politie zou Kenoyer uiteindelijk hebben toegegeven dat ze uit was op de knaken van haar vriend. De twee waren weliswaar niet getrouwd, maar wel lang genoeg bij elkaar om onder het zogenaamde 'gewoonterecht' te vallen. In sommige Amerikaanse staten hebben ongetrouwde partners door deze regels soms dezelfde rechten als getrouwde stellen. Als Steven zou sterven, kon Ina de erfenis delen met Stevens zoon. Wat zij zich niet realiseerde: North Dakota, de staat waarin ze woonden, doet daar niet aan.

Bovendien bleek het geld, ruim 30 miljoen dollar, helemaal niet te bestaan, zo liet Stevens zoon Ryan Riley weten aan de New York Post. Steven bleek het slachtoffer te zijn van een online scam, maar had dit zelf niet door. En zijn vriendin Ina dus ook niet.

Celstraf

Het plan van Ina Kenoyer rammelde dus aan alle kanten; de werkelijke doodsoorzaak van Steven werd in no time ontdekt, ze had wettelijk gezien helemaal geen recht op zijn geld én de poen bleek überhaupt nooit te hebben bestaan. De 48-jarige Amerikaanse had gerekend op een miljonairsbestaan, maar verdwijnt in plaats daarvan voor in ieder geval 25 jaar achter de tralies.

Stephanie Gonzalez, de zus van het slachtoffer, richtte zich in de rechtszaal tot de moordenares om te zeggen dat ze 'lucky' is dat ze zo'n milde straf heeft gekregen.

"Zoals zoveel families van slachtoffers, vind ik ook dat de straf moet passen bij de misdaad", aldus Gonzales, "Maar gelukkig voor jou serveren ze geen ijsthee met antivries in de bajes."

Misdaad
  • The New York Post
  • Minot Police Department