Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man slachtoffer (52) van urenlange bloederige martelingen om erfenis

Tijdens een zitting in de Belgische rechtbank ontstaat er een afgrijselijk beeld van wat er zich enkele maanden eerder zou hebben afgespeeld. Twee mannen worden verdacht van het martelen van een 52-jarige man. Volgens het OM waren ze uit op een flinke erfenis.

Marteling

Afbeelding boven ter illustratie

De verdachten in de zaak zijn Dimitri V. (32) en Axel B. (29). Zij zouden volgens de procureur - de openbaar aanklager in België - in september 2022 een 52-jarige man hebben ontvoerd. "Op camerabeelden is te zien hoe ze – letterlijk – de man bij de kraag pakken en hem zijn appartement in sleuren", schrijft de Telegraaf.

De reden voor de ontvoering zou een erfenis zijn, aldus het Belgische OM. De verdachten zouden informatie hebben gekregen dat het slachtoffer een grote som geld had ontvangen en hem daarom via een smoes benaderd hebben.

Gruwelijke martelingen

Volgens het OM had een van de verdachten zelfs al zijn eigen hoofd geschoren om op het slachtoffer te lijken. Zijn plan was vermoedelijk om met de gestolen ID-kaart toegang te krijgen tot de financiële middelen.

Maar voordat het zover was, werd het 52-jarige slachtoffer volgens de aanklager urenlang onderworpen aan de meest gruwelijke martelingen. Met vuisten en een knuppel, maar ook met een luchtdrukpistool. En dat zeven uur lang, aldus de procureur.

V. zou daarbij degene zijn geweest die de man martelde, B. zou verantwoordelijk zijn geweest voor het opruimen van het bloed. De procureur: "Een korte video van V. toont het slachtoffer bewusteloos in een plas bloed, uren voor hij kon ontsnappen."

Ondertussen zou Axel B. het appartement hebben verlaten om met een gestolen bankpas te shoppen. IJsjes en hamburgers, aldus het OM.

In levensgevaar

Gelukkig wist het 52-jarige slachtoffer uiteindelijk te ontsnappen uit zijn woning. Toen hij later in het ziekenhuis van Geel werd gebracht, werd duidelijk hoe slecht hij eraan toe was: verwondingen over het hele lichaam, hersenvliesbloeding, schedeltrauma. In zijn lichaam zaten zelfs nog kogels, die operatief verwijderd moesten worden.

Tegen Dimitri V. - een bekende van de rechtbank - is 10 jaar cel geëist. B. moet 5 jaar de cel in, als het aan de openbaar aanklager ligt. Over twee weken is de volgende zitting in deze zaak.

Misdaad
  • de Telegraaf, HLN
  • Pexels