Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: overvaller verkleed als bejaarde man jat voor 4 miljoen aan horloges

De vermomde man liep met een buit ter waarde van ruim 4 miljoen euro de deur uit.

Bejaarde overvaller

Op de beelden is te zien hoe een ogenschijnlijk hoogbejaarde kerel op 29 mei een luxe horlogewinkel in Monaco binnenloopt. Het oude gezicht blijkt echter een masker te zijn en de man laat vrijwel direct aan de medewerkster zien dat hij gewapend is. Vervolgens is te zien hoe hij samen met de vrouw verschillende dure horloges in een grote tas stopt.

Wanneer er voorbijgangers langslopen en zelfs in de etalage kijken naar de horloges, lijkt niemand door te hebben dat er binnen een overval gaande is. Zo zie je op de beelden twee mannen geïnteresseerd kijken naar de klokjes achter het raam. Ook de medewerkster lijkt geen alarm te slaan. De 'bejaarde' houdt het dan ook goed in de gaten.

Doordat niemand alarm slaat kan de man nog meer buit maken - hij weet uiteindelijk met ruim 4 miljoen euro aan horloges de winkel te verlaten. Voordat hij uit de winkel stapt, wist hij al zijn sporen met een spuitbusje.

En wat blijkt wanneer de verklede man de winkel verlaat? Hij is niet de enige die meewerkt aan de overval. Er staat namelijk een persoon met vluchtscooter op hem te wachten. De twee personen hebben het vorstendom direct verlaten. Volgens berichtgeving van lokale media zijn de twee verdachten nog altijd spoorloos.

De vrouw die tijdens de overval aan het werk was in de winkel is tijdens het incident niet gewond geraakt. Maar de overval liet haar niet koud. De medewerkster werd in shocktoestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Engeland

Het is niet voor het eerst dat iemand verkleed als bejaarde een overval pleegt. Het gebeurde al eens eerder in Engeland, waar twee broers zich hadden verkleed als bejaarden. Zij beroofden een juwelierszaak in Essex, een graafschap ten noorden van Londen, in 2021.

De mannen bedreigden het personeel, stalen een Rolex van een medewerker en doorzochten de personeelsruimte. Voordat er alarm werd geslagen, waren de twee al gevlucht met een auto. De broers werden gepakt nadat de auto van de twee werd gecontroleerd bij een politiecontrole. Daarbij werden de maskers en kleding aangetroffen. Ook trof de politie een mes en een bijl aan in de wagen. Deze twee wapens werden gebruikt tijdens de overval.

Het horloge werd nooit teruggevonden. De broers werden in februari 2023 veroordeeld tot 13 en 18 jaar gevangenisstraf.