Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zo stoned als een schaap? Deze kudde at een bizarre hoeveelheid cannabis op

Zo stoned als een garnaal, dat is de uitdrukking die Van Kooten en De Bie in 1975 toevoegde aan de Nederlandse taal. Zo stoned als een schaap is echter nieuw, maar het klopt wel.

schaap

In Griekenland hebben schapen ruim 100 kilo cannabis opgegeten, dat vertellen meerdere bronnen volgens The Greek Reporter. De kudde graasde in het deels overstroomde gebied, Thessalië. Een kas waarin medicinale cannabis werd verbouwd viel binnen het graasgebied van de wollige dieren.

De herder van de schapen zag dat zijn dieren vreemd gedrag vertoonden. Op dat moment realiseerde hij zich dat de dieren een groot deel van de cannabisoogst hadden opgegeten. Door storm Daniel waren de planten al flink beschadigd en door de overstromingen hadden de schapen moeite met het vinden van vers gras. Daarom hebben de dieren waarschijnlijk de wietplanten opgegeten.

De eigenaar van de planten vertelt aan de Griekse Nieuwswebsite The Newspaper dat hij niet weet of dit incident nu om te lachen of om te huilen is: “We hebben overstromingen gehad, we zijn bijna alles kwijtgeraakt. En nu dit”, vertelt hij. “De kudde ging de kas binnen en at wat er overbleef. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik moet zeggen”, gaat de eigenaar verder.

Er wordt de laatste in Griekenland steeds meer in medicinale wiet geïnvesteerd. De boeren uit Griekenland stonden hier eerst nog niet om te trappelen. Het werd echter al snel duidelijk dat de cannabisplanten ook veel problemen kunnen oplossen waar boeren tegenaan lopen.

Door de overstromingen is veel vee in het gebied overleden. Ook is er weinig eten. Als er niet snel meer veevoer wordt gebracht naar het rampgebied zullen er dieren sterven door verhongering. Ook is er heel wat oogst van landbouwproducten verloren gegaan door het natuurgeweld.

Bizar
  • The Greek Reporter
  • Adobe Stock