Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bij de politierechter: 'De badmeester krijgt klappen'

Een jong stel gaat gezellig een dagje naar het zwembad. Maar gezellig wordt het niet. Kort nadat ze hun eerste joint opsteken, belanden ze al in een matpartij met de badmeesters.

Bij de politierechter: 'De badmeester krijgt klappen'

Ik zeg u maar gelijk dat ik het volstrekt onzinnig vind dat ik mij over een zaak als deze moet buigen, maar goed, dat is mijn eigen particuliere mening.”

De verwijtende woorden waarmee de rechter van start gaat, zijn vooral gericht aan het adres van de officier van justitie die besloot om Bruno* (23) en zijn vriendin Fatima (21) daadwerkelijk te dagvaarden. Zelf nemen de twee verdachten ze voor kennisgeving aan. Wat de rechter ‘onzinnig’ vindt is voor de twee geliefden inmiddels een halszaak geworden. Ze zitten te popelen om hun goede naam te zuiveren. Zodra de rechter hen het woord geeft om hun versie van ‘het zwembadincident’ te vertellen, buitelen de twee geestdriftig over elkaar heen.

“En toen greep die badmeester mij gewoon...”

“Je vergeet nog te vertellen dat...”

“Nee, dat vergeet ik helemaal niet...”

“Die ene badmeester...”

“Daar kom ik straks...”

“En dat die andere mensen ook...”

“Mag ik nou even?”

“Ja maar jij...”

“Jij mag straks!”

Op een bloedhete zomerdag nestelen Bruno en Fatima zich op een grasveld van een groot en druk buitenzwembad. Wanneer het tweetal gesetteld is, steekt Bruno een joint op. Al snel staat er een badmeester naast hem die hem sommeert de joint uit te maken. Maar zo makkelijk gaat dat niet. Bruno is er het type niet naar om klakkeloos te doen wat hem wordt opgedragen. Ze zitten toch in de buitenlucht? Waarom zou hij hier niet mogen blowen? Gesteund door zijn vriendin, die minstens even mondig is, gaat hij de discussie aan, met als resultaat dat de twee van het terrein worden verwijderd. Maar ook dat laat Bruno niet zomaar gebeuren: hij eist een gesprek met de manager, die even later de eigen badmeester overruled en hen nog een laatste kans geeft.

Een van de badmeesters houdt Fatima stevig vast terwijl er over en weer geschopt en geslagen wordt

Terug bij het zwembad maakt Bruno een foto van Fatima. Voor ‘Insta’. En daar is de badmeester weer. Mag niet. Verboden foto’s te maken, zegt hij. Privacy-wetgeving. Dit keer is het Fatima die in discussie gaat, terwijl Bruno, moe van het gezeur, in het zwembad duikt. Maar dan springt de badmeester pas echt uit zijn vel.

“VERBODEN TE DUIKEN!” briest hij, wijzend op een bordje. Wanneer Bruno zich uit het water heeft gehesen, lopen de emoties onmiddellijk hoog op. Bovendien zijn er nu ineens drie badmeesters in plaats van één. En een beveiliger. Een van de badmeesters houdt Fatima stevig vast terwijl er over en weer geschopt en geslagen wordt. Ook Bruno stort zich erop en haalt uit.

Beiden hebben van het betreffende zwembad inmiddels een zwembadverbod gekregen van een jaar. Ook de rechter vindt dat de twee zich schuldig hebben gemaakt aan mishandeling, maar hij vindt vooral dat het onbeduidende akkefietje het justitiële apparaat al meer dan genoeg heeft belast. Hij doet de zaak daarom af met een zogenoemde 9a; een schuldigverklaring zonder straf.

“Los van uw eigen ervaringen en emoties, wij hebben hier belangrijker dingen te doen,” besluit hij zichtbaar geïrriteerd.

Misdaad
  • Petra Urban