Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ruzie tussen broers over milkshake eindigt met slagersmes in vaders hoofd

Een ruzie tussen twee broers in Vlaardingen is totaal uit de hand gelopen. Onenigheid over een milkshake eindigde in een hakmes in het hoofd van hun vader.

Milkshake

Bijna alle broers hebben weleens bonje met elkaar. Dat het eindigt met een hakmes in iemands hoofd is dan nog wel een stapje verder. Toch gebeurde het een jaar geleden in Vlaardingen, waar de broertjes samen met hun ouders wonen.

Gênante foto’s

De ruzie begon toen de oudste van de twee broers wat gênante foto’s van zijn broertje had gemaakt. De jongste vertelde aan de politierechter dat zijn broer de foto’s online zou zetten als hij geen milkshake voor hem zou bestellen. Daarna escaleerde het snel.

Urenlang werd er geruzied door het hele huis. Het jongere broertje was in de veronderstelling dat de foto’s al online gedeeld waren, meldt Omroep Vlaardingen. Uiteindelijk centreerde het verbale geweld zich in de keuken.

Na twee uur gebakkelei begon de jongste met spullen te gooien. Hij smeet de complete inboedel en een hakmes naar zijn broer. Daarna sloeg het noodlot toe. Op het moment dat de jongen een mes uit de la pakte en gooide, liep net zijn vader de keuken in.

Het mes kwam in het achterhoofd van hun paps terecht. Hij had een snee tussen de vier en zes centimeter in zijn hoofd. Het mes moet met een flinke snelheid gegooid zijn, want het lemmet was afgebroken.

Vlees hakken

De jongste van de twee vertelde aan de rechtbank dat hij er geen rekening mee hield wat hij gooide: “Ik wilde iets naar mijn broer gooien.” Toen de politierechter de verwondingen van hun vader benoemde, werd duidelijk dat de broers flink tekeer zijn gegaan in de keuken.

Het mes wordt normaal gesproken gebruikt door een slager om vlees te hakken. Daarom benadrukte de rechter dat het voor de vader van de broers veel slechter af had kunnen lopen. De jongste van de twee jongens vertelde in de rechtbank dat hij hoopte dat het mes mis zou gaan, dat was helaas niet het geval.

Direct na het incident werd de messenwerper aangehouden. Zijn vader had dan weliswaar geen aangifte gedaan, toch verbleef zijn zoon vier dagen in de cel. De jongen verbleef in hechtenis, omdat de politie het als een 'ernstig incident' bestempelde. In de cel voelde de dader zich ontzettend schuldig en wilde hij graag weten hoe het met zijn vader was laat zijn advocaat weten.

Toen hij vastzat heeft de jongen gebeld met zijn ouders en ze hebben het uitgesproken. Zijn ouders hebben het hem vergeven. Het gezin, bestaande uit een vader, een moeder, twee zoons en twee zusjes, woont dan ook nog steeds bij elkaar. Een ambtenaar van de reclassering laat weten dat het momenteel weer erg goed gaat met de familie.

Verstandelijke beperking

De officier van justitie vindt echter dat de jongste man van het gezin een straf verdiende. Ook heeft ze geconstateerd dat de 19-jarige jongen een lichte verstandelijke beperking heeft en dat de woede-uitbarsting waarschijnlijk een eenmalig incident was. Toch eiste de officier van justitie een taakstraf van 50 uur.

De rechter heeft uiteindelijk een voorwaardelijke taakstraf van 50 uur opgelegd met een proeftijd van twee jaar.

Misdaad
  • Omroep Vlaardingen, RTV Rijnmond
  • Unsplash