Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: vrouwelijke artiest besluit tijdens optreden haar blote genotsheuvels te laten zien

Vrouwelijke muzikanten uit Spanje zijn in opstand gekomen om op die manier vrouwenrechten te beschermen. Dit deden ze door hun boezem te tonen tijdens een optreden.

Borsten

Op beelden (klik hier voor de video) is te zien hoe zangeres Eva Amaral haar bovenkleding uittrekt. Daarna vervolgt ze haar optreden. Met een ontbloot bovenlijf doet ze het volgende nummer. Dit alles heeft te maken met een protestactie voor vrouwenrechten.

Tijdens de Pride-week is een optreden van Rocío Saiz gestopt door de politie. Zij toonde haar borsten op het podium. Dit was aanleiding voor de agenten om het optreden voortijdig te staken. Hieruit is een protestactie voortgekomen in de strijd voor vrouwenrechten. Verschillende vrouwelijke artiesten laten daarom nu de boezem zien op het toneel.

Amaral heeft zich achter deze actie geschaard en besloot tijdens een optreden op het festival Sonorama haar bovenlijf van kleding te ontdoen. Hierbij sprak ze steun uit voor andere vrouwen: “Dit is voor Rocío, voor Rigoberta, voor Zahara, voor Miren, voor Bebe, voor ons allemaal.” De artieste voegde toe dat niemand de waardigheid van hun naaktheid, kwetsbaarheid en hun kracht kan ontnemen.

Uit onderzoek van de feministische groep Femen zouden vrouwen zich minder vrij voelen om topless te gaan zwemmen. Vrouwen bedekken zich vaker uit angst voor seksueel geweld. In Spanje is in 2020 een wet aangenomen waarin staat dat dames topless mogen zwemmen. Deze wet kwam er omdat enkele zwembaden topless zwemmen voor dames hadden verboden.

Bizar
  • Nieuwnieuws
  • Adobe Stock
  • Twitter