Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Straf voor man die John van den Heuvel en Inez Weski bedreigde is bekend

Paul S. uit Roosendaal bedreigde beiden in video's met de dood. Niet de minste bedreiging. Ook heeft S. een nepbom bij de ambassade van Saudi-Arabië neergelegd.

John van den Heuvel

John van den Heuvel is vast het één en ander gewend, maar Paul S. was wel erg duidelijk in zijn bericht. In mei stuurt S. John een bericht met de boodschap dat hij van plan is om de misdaadjournalist te martelen met hakbijlen. Niet alleen stuurt S. zijn bedreigingen naar Van den Heuvel. Ook Inez Weski hoort via de mail van de Roosendaler. Weski zou zelf op onderzoek uit zijn gegaan en verschillende bizarre TikTok-filmpjes van S. hebben ontdekt.

Munitiekist

In 2021 werd S. opgepakt nadat hij een nepbom had neergelegd bij de Saudische ambassade. Op de bewakingsvideo is te zien hoe de Roosendaler een rugtas, een legergroen munitiekistje en een heksenmaker bij de ambassade in Den Haag neerlegt. Na het onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bleken er geen explosieven in te zitten.

De uitspraak

De Roosendaler heeft vandaag in de rechtbank in Breda zijn straf te horen gekregen. Hij krijgt voor maximaal vier jaar tbs met dwangverpleging opgelegd. Hierna volgt stringent toezicht en intensieve begeleiding. De rechtbank meent dat als S. niet in een gesloten omgeving wordt behandeld, de kans op herhaling 'onverminderd hoog' is.

Het medium BN DeStem meldt dat volgens gedragsdeskundigen Paul S. lijdt aan een ongespecificeerde psychotische stoornis en narcistische kenmerken heeft.

John van den Heuvel heeft nog niet gereageerd op de uitspraak.

Misdaad
  • RTL Boulevard, BN DeStem
  • NL Beeld / Heukers Media