Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen over John van den Heuvel: 'Ik vind hem een beetje een stiekemerd'

Dat Johan Derksen van Vandaag Inside geen fan zijn van Gordon, was allang duidelijk, maar nu is ook John van den Heuvel aan de beurt. 

Johan Derksen

Afgelopen zondag was John van den Heuvel te gast bij talkshow Renze op Zondag en dit optreden levert hem bakken kritiek op van René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen.

Genee, die tevens bevriend is met de misdaadjournalist, begint aan tafel over het praatprogramma van Renze Klamer en René van der Gijp weet direct waar zijn collega op doelt.

"Ik moet jou heel eerlijk zeggen, over jouw vriend Wilfred... Ik heb een paar mensen op tv waar ik graag naar luister en daar is John van den Heuvel zeker één van. Maar, die heeft nu al twee keer, zowel bij Hélène als bij Renze die Gordon zitten verdedigen en Gordon is niet meer te verdedigen."

Volgens Van der Gijp doet dit de geloofwaardigheid van de misdaadjournalist allesbehalve goed. Ook De Snor vindt er het zijne van en vertelt altijd al zo zijn twijfels te hebben gehad bij Van den Heuvel.

"Ik vind hem een beetje een stiekemerd", aldus Johan Derksen.

Realityshow Gordon

Vrijdag 6 september was de eerste aflevering van de nieuwe realityshow Ik ben Gordon te zien op SBS6, geproduceerd door het productiebedrijf van John van den Heuvel. De uitzending was met 400.000 kijkers niet het succes waar men vooraf op hoopte. Niet alleen bij VI kreeg de show veel commentaar, ook 'kijkcijferexpert' Tina Nijkamp en televisierecensente Angela de Jong lieten zich negatief uit over het nieuwe 'gluurprogramma' van Goor.

De Snor vindt het dan ook onbegrijpelijk dat John van den Heuvel de boel loopt te verdedigen bij Renze Klamer aan tafel.

"Iedere Nederlander die die uitzending van Gordon gezien heeft", stelt Johan, "die heeft kunnen zien dat het niveauloos en inhoudsloos is."

Wilfred reageert: "Dat ben ik zeker met je eens en heb ik hem dan ook laten weten. 'Je hebt je eigen carrière opgebouwd, je hebt een grote naam in dit vak. Nu doe je twee verschillende dingen, dat is niet handig voor je eigen reputatie.'"

Alles voor de knaken

Tijdens de Vandaag Inside-uitzending worden er verschillende fragmenten van de misdaadjournalist bij Renze aan tafel getoond. Het valt de mannen op dat Van den Heuvel zijn vriend Gordon constant verdedigt. Maar vooral Johns uitspraak dat Tina Nijkamp en Angela de Jong maar eens zo kritisch over Marengo-kopstuk en topcrimineel Ridouan Taghi of Willem Holleeder moeten gaan schrijven, wekt verbazing.

Zowel de mannen van VI als tafelgast Valentijn Driessen vinden dit geen handige uitspraak.

"Hele slechte vergelijking", aldus Driessen.

Volgens Johan zit er maar één beweegreden achter het optreden van John bij Renze op Zondag: "Hij wil een paar centjes verdienen over de rug van Gordon en dat dreigt nu te mislukken."

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Patrick van Emst