Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Goed nieuws uit kamp-Van der Sar: 'Hoop volgende week naar huis te kunnen'

Van der Sar ligt al sinds 7 juli in het ziekenhuis.

Van der Sar

Iedereen hield z'n hart vast toen eerder deze maand bekend werd dat Edwin van der Sar met een hersenbloeding op de IC belandde. Tijdens zijn vakantie in Kroatië sloeg het noodlot toe. Per helikopter werd de legendarische doelman van het eiland Hvar naar het ziekenhuis in Split gevlogen. Zijn toestand was in de eerste dagen na zijn opname 'stabiel, maar zorgwekkend', aldus de berichten destijds.

De 52-jarige oud-sportman en zijn familie werden al snel overladen met steunbetuigingen. Van Ajax-fans en Manchester United-supporters, tot bekende voetballers uit binnen- en buitenland, iedereen leefde mee met Van der Sar en zijn naasten.

Goed nieuws

Via een tweet laat de man van 1 meter 97 nu weten dat hij zeer dankbaar is voor alle steun die hij de afgelopen tijd heeft ontvangen. "Ik ben blij om te delen dat ik niet langer op de Intensive Care verblijf", schrijft hij. "Maar ik ben nog steeds in het ziekenhuis", voegt hij eraan toe. "Ik hoop volgende week naar huis te gaan en een volgende stap te maken in mijn herstel!"

Bij zijn bericht deelt Van der Sar een foto van hem en zijn vrouw Annemarie, die bijna geen moment van zijn ziekenhuisbed geweken is de afgelopen tijd. Annemarie zelf heeft in 2009 zelf ook een hersenbloeding gehad, waarna het stel in 2012 de Edwin van der Sar Foundation oprichtte. Met de stichting proberen ze mensen met hersenletsel te helpen in hun herstel.

Gestopt bij Ajax

Bijna twee maanden geleden liet Van der Sar via een persbericht weten te stoppen als eindverantwoordelijke bij Ajax. De oud-doelman zat bijna elf jaar in de directie van de club uit Amsterdam. Maar, zo zei hij zelf: "Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen."

Nieuws
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Proshots