Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: Familie van der Sar geeft gezondheidsupdate en deelt beelden van herstel

De vrouw van Edwin van der Sar, Annemarie, heeft een gezondheidsupdate gegeven over haar man gegeven. Ze schrijft dat het stapje voor stapje beter gaat met de voormalig profkeeper.

Edwin van der Sar

Van der Sar werd begin juli getroffen door een hersenbloeding tijdens zijn vakantie in Kroatië. De voormalig Ajax-directeur werd opgenomen in een ziekenhuis in Split. In dit ziekenhuis lag hij een tijdje op de intensive care.

Van der Sar was op het Kroatische eiland Hvar op het moment van zijn hersenbloeding. Daarom moest hij met een helikopter vervoerd worden naar het ziekenhuis in Split. Inmiddels lijkt het weer wat beter te gaan met de wereldberoemde keeper. Hij is al een tijdje thuis en werkt hier aan zijn herstel.

In een videopost op Instagram laat Annemarie verschillende beelden van de afgelopen tijd zien. In de video is te zien hoe Van der Sar met een vliegtuig wordt vervoerd. Verder zijn er beelden uit het ziekenhuis te zien. Ook is in de video te zien dat de voetballegende met oefeningen aan zijn herstel werkt.

Eind 2009 was het Annemarie die getroffen werd door een hersenbloeding. Ze was toen 36 jaar oud en woonde in Manchester, waar Edwin in 2011 een punt achter zijn carrière zette. In 2012 richtte hij de Edwin van der Sar Foundation op, ter ondersteuning van mensen met hersenletsel op het gebied van revalidatie, participatie en preventie. Hij had zelf immers ervaren hoe ingrijpend de invloed van hersenbeschadiging kan zijn in zijn eigen gezin. Ook de familie is nauw betrokken bij de Hersenstichting.

Sport
  • Nu.nl
  • NL Beeld / Proshots
  • Instagram