Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Heftig nieuws: Edwin van der Sar getroffen door hersenbloeding

Edwin van der Sar is getroffen door een hersenbloeding tijdens zijn vakantie in Kroatië. De voormalig Ajax-directeur is opgenomen in een ziekenhuis in Split. Hij verbleef op het Kroatische eiland Hvar en is vrijdagmiddag met een helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Daar ligt hij nu op de intensive care. Van der Sar is buiten levensgevaar.

Edwin van der Sar

Eerste uren cruciaal

Van der Sar wordt in het ziekenhuis in Kroatië behandeld door artsen. In dit soort gevallen zijn de eerste 24 uur cruciaal. Het is dus nog even spannend hoe het afloopt, maar de voormalig doelman is in elk geval buiten levensgevaar. Ajax is gisteren ook op de hoogte gebracht van de situatie. "Iedereen bij Ajax wenst Edwin een spoedig herstel, we denken aan je", laat de Amsterdamse club weten.

Hersenbloeding

Eind 2009 was het Annemarie, de vrouw van Van der Sar, die getroffen werd door een hersenbloeding. Zij was toen 36 jaar oud en woonde in Manchester, waar Edwin in 2011 een punt achter zijn carrière zette. In 2012 richtte hij de Edwin van der Sar Foundation op, ter ondersteuning van mensen met hersenletsel op het gebied van revalidatie, participatie en preventie. Hij had zelf immers ervaren hoe ingrijpend de invloed van hersenbeschadiging kan zijn in zijn eigen gezin. Ook is de familie nauw betrokken bij de Hersenstichting.

Steun

Op social media stromen de steunbetuigingen voor Van der Sar binnen. Onder meer zijn oude clubs Fulham en Manchester United plaatsen een bericht op Twitter. Ook wij wensen Edwin van der Sar en zijn gezin heel veel sterkte de komende tijd!

Nieuws
  • AD
  • NL Beeld