Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gillis stopt met al zijn Nederlandse parken, dit is waarom

De Massa is Kassa-ster heeft vandaag bekendgemaakt uit het beheer van de Oostappen Vakantieparken te stappen: 'In het belang van de medewerkers en de gasten.'

Peter Gillis

Peter Gillis is inmiddels vaker negatief dan positief in het nieuws verschenen, ook wat zijn vakantieparken betreft. Hij ziet dan ook geen andere oplossing meer dan de parken te laten gaan. De Oostappen Vakantieparken zullen hun naam behouden, maar alle parken in Nederland plus het hoofdkantoor zullen vanaf nu in handen zijn van een nieuwe exploitant. In totaal gaat het om negen parken.

'Pijnlijke oplossing'

Peter Gillis laat via een statement op zijn eigen website weten dat hij wél doorgaat met de parken in België. De SBS6-ster zal de vakantieparken bij onze zuiderburen voorzien van een 'nieuw label'.

De reden van het vertrek van Gillis wordt ook genoemd in het statement: "De afgelopen tijd raakte Peter Gillis de horecavergunning op een aantal parken kwijt en werd de exploitatievergunning op Prinsenmeer niet verleend. Deze ontwikkelingen zijn voor hem de aanleiding geweest om noodgedwongen een oplossing te zoeken, in het belang van de medewerkers en de gasten."

Voor de vakantiepark-baas is dit een 'pijnlijke oplossing'. Volgens de site van Gillis blijft hij wel nog altijd eigenaar van het onroerend goed op de Nederlandse parken. Toch fijn voor z'n portemonnee zullen we maar zeggen.

Reactie Peter

Peter zelf geeft ook een korte reactie op zijn eigen website: "Voor mij is het belangrijkste dat medewerkers op mijn parken en het hoofdkantoor kunnen blijven werken en de loyale gasten terug kunnen blijven komen voor een betaalbare vakantie. Met pijn in het hart draag ik de exploitatie over. Sinds de start in 1986 zijn we altijd voor 100% bezig geweest om te werken aan het vakantieplezier van vele miljoenen gasten. Dat moet blijven: betaalbaar, vol met speel- en zwemplezier en gezellige en betaalbare horeca. Daarom heb ik besloten met mijn hele familie uit de gehele Nederlandse exploitatie te stappen. Zo maken we de weg vrij voor een succesvolle voortzetting."

Het SBS6-programma Familie Gillis: Massa is Kassa werd tot op heden voor een groot deel opgenomen op de Nederlandse vakantieparken van Gillis, zoals Prinsenmeer. Dus wat betekent dit voor het vervolg van het programma? Talpa heeft op deze vraag een 'antwoord' gegeven aan Shownieuws: "Inhoudelijke keuzes voor een eventueel nieuw seizoen zijn nog niet gemaakt."

Dat wordt nog spannend dus. In ieder geval is de familie mét Nederlandse vakantieparken gewoon nog te bewonderen op de beeldbuis tot begin juni.

Entertainment
  • petergillis.nl
  • NL Beeld / Patrick van Emst