Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Peter Gillis moet deuren belangrijkste vakantiepark sluiten

Een fikse tegenvaller voor Peter Gillis, want hij moet namelijk zijn belangrijkste vakantiepark sluiten.

Peter Gillis

Eerder werden al restaurants op diverse parken van de realityster gesloten, dit doordat de vergunningen niet in orde waren. Nu moet Gillis zelfs een heel park sluiten. Het gaat hier om Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De gemeente Asten heeft besloten dit park te sluiten, omdat er een ernstig gevaar dreigt dat het park wordt gebruikt voor criminele doeleinden. Dat meldt het AD.

Hoger beroep

Gillis laat aan de krant weten dat hij teleurgesteld is over de beslissing. Toch geeft hij niet op: "We gaan nu eerst de stukken bestuderen met de juristen; het was een hele pak papier." Ook geeft hij aan dat de medewerkers van het park teleurgesteld zijn.

Dat het park van de Massa is Kassa-ster moet sluiten, heeft te maken met een wijziging in de regels voor vakantieparken. Zo moet de vastgoedondernemer nu een vergunning hebben voor het park in Ommel dat hij 37 jaar geleden heeft gekocht.

Bij het aanvragen van zo'n vergunning moeten een aantal zaken duidelijk worden. Dat wordt gedaan door middel van de zogenaamde Bibob-toets. Hierbij wordt gekeken of de vergunning niet wordt gebruikt voor criminele zaken of het witwassen van geld. Voor deze toets zakte Gillis.

Bewoners en vakantiegangers

De sluiting van het park heeft logischerwijs ook gevolgen voor de vakantiegangers die er nu verblijven. Zo moeten alle bezoekers die nu op het park verblijven voor zaterdag vertrekken. Op het vakantiepark zijn er ook een aantal mensen die er illegaal permanent verblijven. Zij krijgen van de gemeente een maand de tijd om nieuw onderdak te vinden.

De burgemeester van Asten, Anke van Extel-Van Katwijk, laat weten dat de permanente bewoners in oktober al op de hoogte waren van het feit dat ze ander onderdak moesten gaan zoeken: "Toen hebben we bij al die mensen een brief op de deur geplakt dat ze er illegaal verbleven."

Wel benadrukt ze dat het de verantwoordelijkheid van Gillis zelf is: "Hij heeft deze illegale situatie gecreëerd. Dus de bewoners zullen vooral naar hem moeten kijken voor oplossingen."

Het lijkt er overigens niet op dat dit het enige Gillis-park is dat haar deuren moet sluiten. Zo hebben burgemeesters van een aantal andere gemeenten in Noord-Brabant en Limburg ook al geklaagd over de parken van de Talpa-ster. Men verwacht dan ook dat de ondernemer voor deze parken ook niet door de Bibob-toets komt. Of Gillis in hoger beroep gaat, weet hij nog niet.

Entertainment
  • AD
  • NL Beeld / Patrick van Emst