Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gillis: 'Ik word weggezet als zware crimineel'

Gillis stond vandaag voor de rechter. Zijn twee medeverdachten - dochter Inge en ex-vrouw Treesie - waren afwezig tijdens de zitting.

Peter Gillis

Peter Gillis is boos. Heel boos. Het OM sleepte hem voor de rechter om hem publiekelijk af te straffen en schade aan zijn parken toe te brengen. Althans, dat is Peters lezing van de gang van zaken. Justitie zegt heel wat anders, namelijk dat de Brabander zich jarenlang mogelijk bezighield met schimmige zaakjes. En ook zijn dochter en ex zouden hieraan hebben deelgenomen.

Dat zou gaan om belastingfraude. Gillis liet zich volgens de beschuldigingen op meerdere parken cash uitbetalen door mensen die een huisje huurden. Peter zelf kwam het geld ophalen en de transacties bleven buiten de boeken, aldus justitie. Daarnaast wordt gesteld dat zijn administratie een zooitje was en dat Peter zelfs documenten zou hebben vernietigd.

'Hetze'

Allemaal onzin, vindt Peter. Hij denkt dat justitie hem gewoon wil pakken omdat ze een hekel aan de miljonair hebben. Hij is naar eigen zeggen 'zwaar geschrokken' van de manier waarop het OM handelt, zo valt te lezen op Telegraaf.nl.

Peter in de rechtszaal: "Ik word weggezet als een zware crimineel, ben hier zwaar door geraakt."

Andere zaken

Peter en zijn parken liggen dus onder de loep van de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) en bovendien is er gezeur rondom de vergunningen van zijn parken. EĆ©n daarvan, Park Prinsenmeer in Ommel, is inmiddels zelfs gesloten op last van de gemeente. Dit omdat er vermoedens bestaan dat Gillis zijn vergunningen misbruikt voor 'criminele doeleinden'.

Eind februari werd ook nog eens bekend dat Gillis is aangeklaagd door Samir, een horeca-chef in een van Peters parken. Aanleiding is een geldkwestie en het feit dat Samir - ook te zien in Massa is Kassa - naar eigen zeggen moest doorwerken toen hij een longontsteking had.

Tot slot is er de strijd met ex Nicol Kremers. Peter wordt door zijn voormalige vriendin beschuldigd van mishandeling en seksueel geweld. Ook die zaak loopt nog.

Entertainment
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst