Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Straf voor agent die niet kon zwijgen over Lil Kleine is bekend

Het lijkt zo simpel, maar voor Michael B. was het toch te moeilijk: de geheimhoudingsplicht. De 22-jarige agent lekte vorig jaar informatie door over de zaak rondom Jorik Scholten, beter bekend als rapper Lil Kleine. Vandaag is de straf van B. bekendgemaakt.

Lil Kleine

Ruim een jaar geleden moest rapper Lil Kleine een aantal nachten in de cel doorbrengen, omdat hij ervan wordt verdacht zijn ex-vriendin, Jaimie Vaes, mishandeld te hebben. Voormalig agent Michael B. vond het nodig om informatie te verspreiden over de vastzittende Lil Kleine. Zo deelde B. via Snapchat dat de rapper moest huilen, niet wou eten of drinken en graag wou roken.

Niet alleen kon Michael B. zijn mond niet houden over Lil Kleine die in de bak zat. Ook heeft hij een poging gedaan om een minderjarig meisje (12) zover te krijgen om ontuchtige handelingen uit te voeren. De voormalig, nota bene, politieagent vond het daarnaast ook nog een goed idee om het meisje een foto van zijn jongeheer te sturen.

Het OM eiste een celstraf van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Vandaag nam de rechter een besluit.

Taak- en celstraf

Voor het schenden van zijn geheimhoudingsplicht en de twee zedenfeiten krijgt Michael B. een taakstraf van 150 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk, en een celstraf van één dag. Reden voor een mildere straf is dat B. al zijn baan kwijt is (hij werd ontslagen) en geen strafblad heeft.

Jorik Scholten (Lil Kleine) heeft nog niet gereageerd op de uitspraak. Hij wordt nog steeds verdacht van het mishandelen van zijn ex-vriendin. De zaak loopt nog.

Entertainment
  • RTL Boulevard, de Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst