Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie valt woonwagenkamp uit tv-serie binnen: camper van realitysterren weggetakeld

Maandagochtend was het raak in Eindhoven. Agenten vielen het woonwagenkamp aan de Beekstraat binnen, dat bekend is van de tv-show Bij Ons Op Het Kamp.

Woonwagenkamp

Doelwit van de politieactie waren meerdere woonwagens. Drie daarvan werden ter plekke opengezaagd door agenten. Naar verluidt gebeurde de inval op het woonwagenkamp naar aanleiding van gekraakte cryptoberichten in een onderzoek rondom een harddrugszaak. Vijf mannen (27, 27, 32, 51, 53) zijn gearresteerd.

Drie verdachten werden gearresteerd op het kamp, schrijft het Eindhovens Dagblad. De andere mannen werden opgepakt in een huis in Eindhoven en een woning in Zaltbommel. Er staan zo'n acht woonwagens op de locatie aan de Beekstraat. Er zijn meerdere spullen in beslag genomen.

Bij Ons Op Het Kamp

De locatie van de politie-inval kan tv kijkend Nederland bekend voorkomen; de RTL- en Videoland-serie Bij Ons Op Het Kamp wordt hier opgenomen.

Het programma geeft 'een bijzondere inkijk in de fascinerende wereld van Nederlandse woonwagenbewoners', zo is op de Videoland-website te lezen. De streamingdienst zegt in de afleveringen 'de verhalen achter de kampmuren' te vertellen: "Van extravagante bruiloften en unieke doopceremonies, tot sterke familiebanden en unieke levensstijlen."

Opvallend is dat ook de woning van Liesbeth en Gijs, bekend uit de serie, werd doorzocht. Hun camper is daarna meegenomen door een takelwagen, weet Omroep Brabant te melden. Of er ook familieleden uit de serie zijn opgepakt, is niet duidelijk.

De politiewoordvoerder laat wel weten dat het rechercheonderzoek draait om 'de productie van en handel in harddrugs'. Vanwege het lopende onderzoek wil de politie verder geen uitspraken doen over de inval, arrestaties of doorzoekingen.