Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Celstraf geëist tegen agent die informatie over Lil Kleine lekte: 'Niet handig'

De agent die informatie over rapper Lil Kleine naar de buitenwereld doorspeelde, hoorde vandaag 4 maanden cel tegen zich eisen.

Lil Kleine

Het gaat om Michael B. (22), een voormalig politieagent die via social media informatie deelde over de destijds gearresteerde Jorik Scholten alias Lil Kleine. De rapper zat vast op verdenking van de mishandeling van Jaimie Vaes. Tijdens zijn verblijf in de cel lekten er echter berichten uit via Snapchat over dat Lil Kleine moest huilen, niet zou willen eten of drinken, en alleen maar wilde roken. Het internet deed z'n werk en binnen no time werden de berichten massaal gedeeld via juice channels.

B., die inmiddels ontslagen is, verklaarde eerder het volgende: "Als ik er achteraf over nadenk, was dat niet handig". Vandaag hoorde B. 4 maanden cel waarvan 2 voorwaardelijk tegen zich eisen.

Meer verdenkingen

Maar daar houdt het niet op voor de oud-agent. Al eerder meldde de Telegraaf dat er meer verdenkingen zijn tegen B., zoals een poging tot groomen, oftewel: het proces van een dader om het vertrouwen te winnen van zijn slachtoffer, met als doel: seksueel misbruik. Daarnaast wordt hij verdacht van het tonen van seksuele beelden aan een minderjarige (dickpics).

Misdaad
  • RTL Nieuws, Het Parool
  • NL Beeld / Patrick van Emst