Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voetballer Rai Vloet (PSV, NAC, Heracles) definitief 2,5 jaar de cel in

Rai Vloet gaat de cel in, zo werd maandagmiddag bekend. De voetballer werd eerder veroordeeld voor het onder invloed veroorzaken van een dodelijk ongeval en trekt nu zijn hoger beroep in.

Vloet

Vanmiddag is bekend geworden dat de Nederlandse voetballer Rai Vloet voor 2,5 jaar de cel in gaat. In april 2023 werd hij veroordeeld tot 30 maanden cel in een zaak over een dodelijk ongeval. Bij de crash in november 2021 kwam de 4-jarige Gio Roos om het leven. Vloet had gedronken toen hij het ongeluk veroorzaakte en kreeg naast een onvoorwaardelijke celstraf ook een rijontzegging van vier jaar. Na het vonnis besloot de voetballer in hoger beroep te gaan, maar omdat hij dat nu intrekt is de straf definitief geworden.

Toen Vloet in april 2023 zijn straf te horen kreeg, besloot ook het OM in hoger beroep te gaan. Justitie eiste namelijk 42 maanden celstraf; zo'n twaalf maanden meer dan de opgelegde straf. Nu Vloet zelf zijn hoger beroep heeft ingetrokken, heeft ook het Openbaar Ministerie besloten om de zaak niet door te zetten. Dat deed justitie 'met inachtneming van de belangen van de nabestaanden', aldus een woordvoerder tegen de Telegraaf.

Het ongeluk

Vloet verliet op 14 november 2021 een feestje in Amsterdam. Op de snelweg bij Hoofddorp reed hij vervolgens achterop een auto met een familie uit Zoetermeer. Een 4-jarig kind kwam daarbij om het leven.

Na onderzoek bleek dat de 29-jarige middenvelder 193 kilometer per uur reed op het moment van de fatale crash. Zelf beweerde hij tijdens de rechtszaak dat hij minder hard reed.

Vloet tijdens de zitting eind maart 2023: "Zonder nadenken stapten we de auto in en ging ik rijden. Na de tunnel gingen we de trajectcontrole in en was ik bezig met de cruisecontrol goed in te stellen op 130."

Eerder gaf Rai Vloet toe dat hij op de fatale avond een paar glazen sterke drank had gedronken. Mede vanwege het drankgebruik legde de rechter ook een rijverbod van 4 jaar op.

Een 'Promesje'?

Vlak na het dodelijke ongeval stelde Heracles, waar Vloet toen onder contract stond, hem gewoon op. Dat leverde de club bakken kritiek op. In maart 2022 werd zijn contract bij Heracles - tot medio 2023 - alsnog ontbonden door alle ophef. Daarna vertrok de voetballer naar Astana FK (Kazachstan), om in alweer in september een overstap naar het Russische FK Oeral te maken. In juni 2024 maakte die club bekend niet verder te gaan met Vloet.

Even werd er druk gespeculeerd over Vloet, omdat hij na zijn veroordeling in Rusland speelde. Zou hij zijn straf proberen te ontlopen door in Rusland te blijven, zoals dat ook gezegd wordt over Quincy Promes? Die speculaties werden echter de kop ingerukt nadat Rai Vloet eerder dit jaar terugkeerde naar Nederland.

Nieuws
  • NL Beeld / Pro Shots