Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: stalker (33) laat zichzelf in kartonnen doos bij ex-vriendin bezorgen

Een bizarre actie van een stalker heeft voor angstige momenten gezorgd bij zijn ex-vriendin. De vrouw ontving een pakket, maar schrok zich wezeloos toen ze de inhoud zag.

Stalker

Afbeelding boven ter illustratie

Afgelopen donderdag stond een stalker voor de politierechter in Leeuwarden na het plegen van meerdere strafbare feiten. Zijn meest bizarre actie: zichzelf als een pakket laten opsturen naar zijn ex-vriendin. Je verzint het niet.

De man met Almere had eerder een relatie van een jaar met het slachtoffer en kon blijkbaar niet verkroppen dat de relatie ten einde is. Hij stapte op 18 mei zelf in een kartonnen doos en liet deze via een pakketdienst afleveren bij zijn ex in Heerenveen. Zijn excuus? "Ik wist niet hoe ik anders binnen kon komen om mijn spullen op te halen", schrijft de Telegraaf.

Vuurwapen

Eenmaal binnen in de woning sprong de Almeerder uit het pakket, om vervolgens de huissleutels van de vrouw te stelen. Het slachtoffer stelt dat haar ex ook met een vuurwapen dreigde, maar daarvoor ziet de rechter geen bewijs. Ook bij een huiszoeking heeft de politie geen wapen aangetroffen.

De vrouw was na de bizarre actie zo angstig dat ze niet meer in haar eigen huis durfde te komen. Ook liet ze een camera installeren. Het 'bezorgincident' was ook niet de eerste keer dat de man zijn ex lastigviel. Hij stuurde haar volgens justitie in korte tijd honderd (vervelende en dwingende) emails en belde haar ook honderd keer op. Verder plaatste hij een tracker achter haar fornuis.

Celstraf

De politierechter heeft de Almeerder tot 4 maanden cel en een contactverbod van 3 jaar veroordeeld voor stalking, huisvredebreuk, diefstal en het plaatsen van de tracker. De straf is gelijk aan de eis van het OM. Daarbij is rekening gehouden met het feit dat de man eerder voor vergelijkbare feiten is veroordeeld.

Bizar
  • AD, de Telegraaf
  • NL Beeld / DCI Media