Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maxime Meiland vertelt over stalker: 'Hele rare man met een soort van dronken stem'

Maxime Meiland heeft, net als bijna iedere BN'er, CN'er en DN'er, een eigen podcast tegenwoordig. In de eerste aflevering vertelt ze over een 'stalker'. 

Meiland

Maxime's Mini Misdaad. Zo heet de nieuwe podcast van de Meiland-telg. Samen met twee vriendinnen gaat Maxime achter een microfoon zitten om de meest uiteenlopende zaken te bespreken. En met zaken bedoelen we niet Marengo (Taghi), Passage (Amsterdamse onderwereld) of Eris (Caloh Wagoh). De vrouwen richten zich op 'ongemakkelijke 'minimisdaden' die begaan zijn door hun volgers. Stront in de brievenbus gooien van een buurman, bijvoorbeeld. Of kotsen in schoonmoeders antieke fruitschaal.

In aflevering 1 - voor de liefhebber: de podcast staat sinds gister online op Podimo - vertelt Maxime daarnaast over een vervelende ervaring die ze onlangs had.

'Rare man'

"Ik had laatst een stalker", begint Maxime haar verhaal, "de afgelopen dagen. Nog nooit overkomen. Die man bleef bellen, bleef bellen. Dus ik denk: ik blokkeer gewoon dat nummer."

De man liet zich daardoor echter niet tegenhouden, want ook de blokkade bleef Maxime's telefoon vrolijk door rinkelen. Daarom besloot ze het gesprek toch maar aan te gaan.

Maxime: "Want ik denk: nou, dit is heel dringend. Was het een hele rare man met een soort van dronken stem. Die zei van: ja, ik heb wat voor de podcast opgestuurd. Is het allemaal wel aangekomen?"

Toen was Meiland er klaar mee. Ze verzocht de man om haar niet meer te bellen omdat ze het druk had. "Ik was het zo zat!"

Of de 'enthousiaste' Meiland-fan daarna ook nog heeft gebeld, is niet helemaal duidelijk.

Verkrachtingszaak

Ondertussen loopt er nog een slepende zaak rondom een passage uit Meilands boek Maxime - Misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig!. In de publicatie zegt Meiland verkracht te zijn in 2010. De naam van de vermeende dader noemt ze niet, maar al snel na de lancering van het boek stapte hij zelf naar voren. Hij zou door veel mensen uit zijn omgeving namelijk direct herkend zijn door de omschrijving van de gebeurtenissen.

Volgens de man klopt er verder geen hol van alle beschuldigingen. De twee waren destijds 15 jaar oud en de seks zou van beide kanten vrijwillig geweest zijn. Er zouden zelfs zes getuigen zijn, aldus de beschuldigde kerel. Daarom deed hij aangifte wegens smaad en laster. Hij wilde een verbod op het boek, plus een schadevergoeding.

Niet lang erna werd bekend dat ook Maxime aangifte had gedaan, wegens de vermeende verkrachting in 2010. Beide zaken werden echter geseponeerd. De verkrachtingszaak wegens een gebrek aan ondersteunend bewijs, de lasterzaak onder meer omdat Maxime geen namen noemt in het boek.

De man laat het er echter niet bij zitten en is een bodemprocedure gestart. Hiervoor wil hij Maxime onder ede laten verhoren in de rechtszaal. Maar eerder deze maand werd bekend dat de rechtbank daar niet in meegaat. De rechter vindt de psychische belasting die zo'n verhoor zou betekenen voor Maxime te zwaar om het verzoek van de man in te willigen.

Entertainment
  • Maxime's Mini Misdaad, Shownieuws
  • NL Beeld / Patrick van Emst