Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rapper Ronnie Flex zat in 'afkickkamp': 'Nooit gehouden van autoriteit'

Geen afkickkliniek voor Ronnie, wel een soort kamp.

Ronnie Flex

Er is een biografie over Ronell Langston Plasschaert alias Ronnie Flex. In het boek Ronnie, geschreven door Leon Verdonschot, doet de rapper een aantal onthullingen. Ook zijn verslaving passeert de revue.

Ronnie blijkt namelijk een behoorlijke stoner. Althans, dat was hij lange tijd. Zelfs zijn shows deed hij 'compleet doorgerookt'. Maar na een periode in een soort 'afkickkamp' laat hij de jointjes inmiddels links liggen.

Kamp

Waarom de 'Drank en Drugs-rapper' niet gewoon naar een afkickkliniek is gegaan? "Ja... Ik heb gewoon nooit gehouden van autoriteit", legt hij uit. "Het is misschien een rare vergelijking, maar mensen die me vertellen wat ik wel en niet mag, doen me denken aan iets schoolachtigs."

In een 'afkickkamp' regelen ze de boel blijkbaar anders. De eerste avond pafte de rapper zelfs nog zijn laatste hijsjes weg, geeft hij toe. "Vanaf de volgende dag had ik niks meer, en heb ik gewoon doorgezet, en ben ik gaan sporten." Dit speelde zich eind vorig jaar af, maar vandaag de dag is Ronnie naar eigen zeggen nog steeds wietvrij.

Einde van Ronnie Flex?

Opvallend genoeg zegt de rapper in het boek ook niet zeker te weten door te willen gaan met eigen muziek maken. "Ik heb geleverd wat ik kon leveren en ik heb veel gedaan", aldus Ronnie. "Ik ben geblesseerd geraakt door het smoken." Hij vindt zijn eigen muziek gewoonweg niet meer zo goed. "Ronnie Flex is voor mij eigenlijk een beetje een boek dat ik op dit moment wil sluiten."

Entertainment
  • Shownieuws
  • NL Beeld / Arjo Frank