Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rapper Bigidagoe doodgeschoten in Amsterdam

De 26-jarige Danzel Silos, beter bekend als rapper Bigidagoe van de rapformatie Zone6, is zondagochtend in Amsterdam doodgeschoten.

Bigidagoe

Zondagochtend vond om 5.30 uur een schietpartij plaats op een bedrijventerrein aan de Rhoneweg (Sloterdijk) in Amsterdam. Silos was samen met vrienden aanwezig op het feest One Night In Amsterdam in een partycentrum aan de Rhoneweg. Toen hij wilde vertrekken, werd hij neergeschoten.

"Hulpdiensten kwamen snel ter plaatste en brachten het slachtoffer met spoed over naar het ziekenhuis", vertelt de politie aan RTL Nieuws. In het ziekenhuis overleed Silos aan zijn verwondingen.

De politie is in de omgeving een onderzoek gestart. Vooralsnog is er niemand aangehouden. Aan Het Parool laat familie van Silos weten erg aangeslagen te zijn door de dood van Silos en het onderzoek van de politie af te wachten.

Zone6

Het is niet de eerste keer dat de rapper het slachtoffer werd van een schietincident. In augustus 2020 werd Silos neergeschoten in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Kort daarna bracht hij het nummer Opp Blazen uit dat over die schietpartij ging.

Silos maakte deel uit van de rapgroep Zone6 uit Holendrecht, Amsterdam-Zuidoost. Hij werd gezien als de rechterhand van Joël H, beter bekend als JoeyAK, die de frontman is van Zone6. Eind vorig jaar eiste justitie vier jaar cel tegen Silos en Joël H. Zij zouden met zeven medeverdachten rapper Kobus L. hebben ontvoerd en mishandeld. Op 8 maart doet de rechtbank uitspraak in deze zaak. In afwachting van de uitspraak zou Silos zich vooral willen focussen op zijn muziek. Zo stond hij gisteravond nog in de studio voor opnames.

Misdaad
  • Het Parool, FunX, RTL Nieuws, NOS
  • Still uit videoclip Keuzes