Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Potje Monopoly loopt uit op bloederig 'zwaardgevecht'

Een gezellig potje Monopoly liep uit op een paar gewonden en twee arrestaties.

Monopoly

Als de familie bij elkaar komt, is er altijd wel iemand die een spelletje uit de kast trekt. Ganzenbord, Mens-erger-je-niet, Monopoly; vooral de gouwe ouwen doen het nog altijd goed. Die ouderwetse gezelligheid leidt echter niet altijd tot een gemoedelijke avond.

In Brussel bijvoorbeeld, ergens aan het begin van deze maand, ging het behoorlijk mis. Daar liep een potje Monopoly zó uit de klauwen, dat twee spelers uiteindelijk lijnrecht tegenover een vader en zoon met een samoerai-zwaard stonden.

Escalatie

Volgens The Jerusalem Post begonnen vier personen in een buitenwijk van Brussel aan een spelletje Monopoly. Niet in een huiskamer, maar gezellig op straat. Tijdstip: 5 uur in de ochtend. Kortom, behoorlijk laat - of vroeg, het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk.

Het duurde dan ook niet lang totdat de vier spelers het aan de stok kregen met wat buurtbewoners. Een vader en zoon, volgens TJP. Deze woordenwisseling liep vervolgens uit op een fysiek gevecht, waar uiteindelijk zelfs een samoerai-zwaard bij gehaald werd. Dat zwaard zou van het vader/zoon-duo geweest zijn.

Uiteindelijk raakte zowel de zoon als een van de Monopoly-spelers gewond, waarschijnlijk door het blad van de katana. Beiden zijn naar het ziekenhuis afgevoerd, om later gearresteerd te worden door de Belgische politie. Nu maar hopen dat iemand nog een 'Verlaat de gevangenis-kaart' in z'n achterzak verstopt had.

Bizar
  • The Jerusalem Post
  • Pexels