Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Slechte verliezer: man schiet op neef tijdens potje Monopoly

Wanneer je héééél slecht tegen je verlies kunt...

Monopoly

Met de feestdagen worden de spelletjes weer uit de kast getrokken en afgestoft. Niks is immers gezelliger dan elkaar het leven zuur maken tijdens een heerlijke pot ganzenbord, Mens-erger-je-niet of Monopoly. Eén gouden tip: speel alleen met lui die enigszins tegen hun verlies kunnen...

Een wijsheid die een aantal Amerikanen misschien serieus hadden moeten nemen. In Tulsa, Oklahoma liep een familiebijeenkomst namelijk behoorlijk uit de klauwen, schrijft de Telegraaf. Wat een avondje vol ouderwetse gezelligheid had moeten worden, eindigde in een drama.

Monopoly

De bron van al het kwaad: Monopoly, het spel van de straten, huizen, hotels, de o zo gehate gevangenis en een hoop frustraties. Vooral dat laatste werd duidelijk tijdens het potje in Tulsa. De speelsessie eindigde namelijk in een schietpartij.

"We waren dicht in de buurt van een moordzaak om een potje Monopoly", zegt een agent tegen het lokale Fox23. Wat de exacte aanleiding was van de escalatie, blijft onduidelijk. Misschien jatte iemand van de bank of wilde iemand zijn stationnetje niet verkopen. Of sprak iemand Monopoly uit als Monnoppelie, of zo. Heel vervelend allemaal.

Het gevolg: de stukken (en daarna de meubels) vlogen door de kamer. Een gezinslid, ene John Ronald Dewayne, werd vervolgens door de rest van het gezelschap verzocht om buiten af te koelen. Samen met zijn neef. Goed idee? Niet echt. Dewayne trok z'n vuurwapen en schoot richting zijn neef, maar miste gelukkig.

Zelf beweert de schutter dat hij met opzet in de grond schoot. Om zijn neef weg te jagen. Of dat waar is, moet een rechter bepalen. De slechte verliezer wordt aangeklaagd voor een aanval met een dodelijk wapen.

Bizar
  • de Telegraaf
  • Pexels