Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verhoeven in december voor titelgevecht de ring in: dit zijn Rico's mogelijke tegenstanders

De laatste keer dat Verhoeven zijn wereldtitel verdedigde dateert alweer van november 2023, maar op 7 december mag de wereldkampioen eindelijk weer. Wie zijn z'n mogelijke tegenstanders?

Verhoeven

Rico Verhoeven staat op 7 december in het GelreDome in Arnhem. Daar zal de regerend wereldkampioen zwaargewicht kickboksen zijn titel verdedigen in de ring. Zijn tegenstander? Óf de Nederlandse Levi Rigters óf de in Iran geboren Azerbeidzjaanse Bahram Rajabzadeh.

Rigters en Rajabzadeh nemen het op 21 september tegen elkaar op in de Arena Zagreb in Kroatië, tijdens GLORY 95. Eigenlijk zou Rigters daar vechten tegen Antonio Plazibat, maar laatstgenoemde werd vervangen door de Iranese Azerbeidzjaan. Eerder dit jaar vochten Rigters en Rajabzadeh ook al tegen elkaar, toen won Rigters. De winnaar van het gevecht van 21 september mag op 7 december een gooi doen naar de titel tegen Rico Verhoeven.

Verhoeven

In maart vocht Rico Verhoeven nog op een minitoernooitje, de Glory Heavyweight Grand Prix. In Arnhem nam de inmiddels 35-jarige kickbokser het in één middag op tegen verschillende tegenstanders. De finale: Verhoeven vs. Rigters. In het spectaculaire gevecht sloeg Levi Rigters de regerend wereldkampioen naar de grond met een spinning backfist. Maar uiteindelijk ging Verhoeven als winnaar van het toernooi naar huis.

Het evenement had echter niks te maken met Verhoevens status als Glory-wereldkampioen zwaargewicht. Die titel verdedigde hij voor het laatst namelijk in november 2023, tegen Tariq Osaro. Verhoeven won die pot. Het titelgevecht in 2023 kwam na een periode van maar liefst 2 jaar waarin Verhoeven niet in de ring stond wegens blessureleed. Dat kwam de in Bergen op Zoom geboren vechter op behoorlijk wat kritiek te staan.

Toch was en is het respect voor Rico Verhoeven als wereldkampioen nog altijd ongekend groot. De Nederlander heeft de wereldtitel als sinds 2014 in handen. In die 10 jaar verdedigde hij de titel elfde keer.

'Ik wil zijn plekje overnemen'

Afgelopen augustus vroegen wij de 29-jarige Levi Rigters nog naar Verhoeven, en of hij hem meer als vriend of als vijand ziet.

Rigters: "Toch wel beide. Ik wil zijn plekje overnemen, dus in dat opzicht is ie een voorbeeld, want ik wil wat hij heeft. Maar daarvoor moet ik hem verslaan. Dus in dat opzicht is ie ook een vijand." Om het hele interview met Rigters te lezen, klik je op de link hierboven.

Sport
  • AD
  • NL Beeld / Regiofotografen