Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: Nabil B. en de man met het zwaard.

Winnaar

De winnaar: Nabil B.

Eerst werd zijn broer Redouan doodgeschoten, daarna volgde zijn advocaat Derk Wiersum en vervolgens was het de beurt aan zijn vertrouwenspersoon Peter R. de Vries. Nabil B., de kroongetuige in het Marengo-proces, kreeg de afgelopen jaren meer voor zijn kiezen dan een gemiddeld mens in zijn hele leven.

Nu de rechtbank na een monsterproces van maar liefst zes jaar eindelijk een vonnis heeft geveld, gloort er weer licht aan het einde van de tunnel waar B. al jarenlang doorheen rijdt. Hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar, wat betekent dat hij waarschijnlijk al in 2025 op vrije voeten komt. Nog even volhouden dus. Dan krijgt hij een nieuwe identiteit en lacht het leven hem hopelijk weer toe.

De verliezer: een man met een zwaard

Ieder huisje heeft zijn kruisje, dus ook een woning aan de Pijnacker Hordijkstraat in Den Haag. De bewoner, de 51-jarige L. K., kreeg binnen de muren van zijn huis ruzie met zijn echtgenote en zette direct een pas geslepen zwaard op haar hals.

Waarom deed hij dat? Bestelde zij misschien te veel dure handtassen met zijn creditcard? Had hij haar in de slaapkamer betrapt met zijn beste vriend? Niets van dit alles! Zijn vrouw was op reis geweest naar Indonesië: wel met haar kinderen, maar zonder hém. Tegen de rechtbank jammerde K. volgens Omroep West: “Ik was in mijn uppie thuis achtergelaten. Mijn hart was gebroken. Dertig jaar had ik voor mijn gezin gebuffeld om ze alles te gunnen.” Het Openbaar Ministerie had daar geen boodschap aan. Tegen K. is tbs met dwangverpleging geëist.

Misdaad
  • Adobe Stock