Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuwe arrestaties in verband met ontvoering 15-jarige jongen

Er zijn wederom arrestaties verricht in de zaak rondom de ontvoering van een 15-jarige jongen in Amsterdam.

Stephanie G.

In de ochtend van 10 januari wordt een 15-jarige jongen een witte bestelbus ingetrokken. Dit gebeurt in de Amsterdamse Pijp in de Tweede Jan Steenstraat. Drie kwartier later, na een achtervolging op de A27, omsingelen agenten het busje. Nadat de politie een aantal waarschuwingsschoten afvuurt, worden er drie mannen (29, 35 en 36) gearresteerd. De ontvoerde jongen wordt achterin de bestelbus aangetroffen. Vastgebonden, maar ongedeerd.

Al snel geeft de politie aan dat er mogelijk meer mensen betrokken zijn bij de ontvoering. In Opsporing Verzocht worden vervolgens beelden getoond van twee mannen en een vrouw. Die laatste had vermoedelijk een verkennende rol.

Nieuwe arrestaties

Inmiddels zijn die beelden weer verwijderd van de site van Opsporing Verzocht. Daarbij is ook een statement te lezen: "Op woensdagochtend 8 maart 2023 heeft de politie vier verdachten aangehouden: een 41-jarige man uit Amsterdam en drie vrouwen (32, 28 en 35) uit Amsterdam en Amstelveen. Als gevolg van deze aanhoudingen zijn de beelden van drie verdachten zoals die in onze uitzending te zien waren, hier verwijderd.

Wie welke rol heeft gespeeld bij de gebeurtenissen op 10 januari blijft onduidelijk. Ook de reden van de ontvoering is nog niet bekend. Een van de scenario's waar rekening mee wordt gehouden, is dat het te maken heeft met 'de diefstal van een groot geldbedrag bij een vrouw thuis', aldus de Telegraaf vorige week. De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties worden verricht.

UPDATE: de Telegraaf wist eerder vandaag te melden dat de naam van een van de opgepakte vrouwen Stephanie G. was. Ook in dit artikel werd zij genoemd als verdachte. Dat blijkt echter niet te kloppen, aldus bronnen rondom het politieonderzoek.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Regiofotografie