Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rotterdammer (19) auto ingesleurd en ontvoerd, politie grijpt in

De 19-jarige jongen werd in de Rotterdamse wijk Kralingen de wagen ingetrokken. Gelukkig voor hem was de politie er als de kippen bij. 

Politie

Op dinsdagavond tussen 22.30 en 23.00 uur zagen verschillende omstanders hoe een jongen een auto in werd getrokken en vervolgens werd meegenomen. Direct na het zien van het incident namen zij contact op met de politie.

Volgens de getuigen waren er twee wagens betrokken bij de ontvoering. Een witte Citroën en een donkerblauwe Volkswagen Golf. Met deze informatie kon de politie snel in actie komen en wisten ze de auto te traceren op de A20.

Agenten reden de auto klem en konden vervolgens het 19-jarige slachtoffer bevrijden van de ontvoering.

De regionale omroep Rijnmond schrijft dat er twee verdachten in de klemgereden wagen zaten, een 19-jarige jongen uit Lelystad en een leeftijdsgenoot uit Almere.

Wat de aanleiding van de ontvoering is geweest, is nog altijd onduidelijk. Volgens De Telegraaf probeert een rechercheteam de achtergronden van de verdachten te achterhalen.

Ontvoering 15-jarige jongen

Het is niet voor het eerst dat de politie er zo snel bij is en een ontvoering weet te voorkomen. Zo werd op 10 januari 2023 een 15-jarige (!) jongen in Amsterdam naar een busje gelokt en vervolgens meegenomen. Op de A27 wisten verschillende agenten het voertuig klem te rijden en het minderjarige slachtoffer te bevrijden.

Hoogstwaarschijnlijk was het busje onderweg naar een vakantiehuisje in het Utrechtse Langbroek. Volgens justitie had het veel erger kunnen aflopen voor de jongen, aangezien er naast telefoons ook een stroomstootwapen werd aangeschaft. Daarnaast waren alle ramen in het vakantiehuisje afgeplakt.

In totaal werden er vier mannen en een vrouw veroordeeld wegens hun rol bij deze ontvoering. Een 42-jarige man, die de andere vier verdachten aanstuurde en een cruciale rol speelde bij de voorbereidingen van de ontvoering, kreeg 36 maanden celstraf.

De medeplegers kwamen weg met iets minder hoge gevangenisstraffen, waarvan de hoogste 33 maanden.

De 15-jarige jongen zou zijn ontvoerd, omdat hij aanwezig was in een woning in Amsterdam-Zuid tijdens een gewapende overval. De ontvoerders gingen er vermoedelijk vanuit dat het jonge slachtoffer ook geld had verdiend aan de overval.

Misdaad
  • Omroep Rijnmond, De Telegraaf
  • Adobe Stock