Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vader die zijn eigen dochter (14) redt van verkrachter én ontvoerder mogelijk levenslang achter de tralies

Stel: uw kind wordt ontvoerd en verkracht. En een paar maanden later is uw kroost wederom zoek en vindt u uw kind uiteindelijk terug in de auto bij de vermeende verkrachter. Wat zou u dan doen?

Vader

Op de foto: Aaron Spencer.

Dan zou u wellicht voor eigen rechter spelen. Dat is ook precies wat de Amerikaan Aaron Spencer (42) deed. Zijn 14-jarige dochter was vorige week spoorloos. Hij meldde de vermissing bij de politie van Lonoke County en met de moed der wanhoop reed hij rondjes door de omgeving. De hopeloze poging sorteerde nog effect ook, zijn dochter zat in de auto bij Michael Fosler (67), de man die enkele maanden geleden werd gearresteerd op verdenking van ontvoering en verkrachting van datzelfde meisje. Hij was op borgtocht vrij.

Fosler stopte de auto en probeerde rennend te ontkomen, maar die vluchtpoging werd beëindigd door een door Spencer afgevuurde kogel. Fosler overleed ter plekke en nu was het Spencer die in de boeien werd geslagen. De aanklagers beraden zich momenteel over de vraag of er sprake was van voorbedachten rade of dat het doodslag betreft.

Michael Fosler.

In het eerste geval riskeert hij een levenslange celstraf. “Aaron kon ons kind levend redden, maar daarbij werd hij aangevallen en deed wat hij moest doen om zichzelf en ons minderjarige kind te beschermen,” zegt de moeder van het meisje in USA Today.

Ze noemt de arrestatie van de ‘held’ daarom schandalig. “Ik twijfel er niet aan dat ons kind niet thuis zou zijn gekomen als mijn man haar niet had gevonden. Het monster dat ons kind pijn deed, werd snel aangeklaagd, maar nog sneller vrijgelaten op een borgtocht van 50.000 dollar.”

Terwijl de aanklacht tegen Spencer wordt voorbereid, zamelt de familie geld in voor een goede verdediging. Zal vast geen probleem zijn om voldoende donaties te ontvangen.

Misdaad
  • X, AP, ANP E.A.